Oranje Pudding!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediƫnten
  • Sinaasappel - 3
  • Honing - 2 el + 1 tl
  • Agar agar - 2½ tl (in poedervorm)
  • Kokosmelk - 250 ml
  • Vanillemerg - ¼ tl
Bereiding
  1. Was de sinaasappels en snijd met een zesteur wat krullen van de schil af tot je ongeveer 2 grote eetlepels vol hebt.
  2. Haal de schil van de sinaasappels en verwijder de pitten. Pureer het vruchtvlees van 2 sinaasappels met een staaf mixer en voeg 1 tl honing en 1 tl agar agar toe, doe alles in een steelpan. Breng dit mengsel al roerende aan de kook, de agar agar lost dan vanzelf op.
  3. Haal de pan van het vuur zodra het kookt, en verdeel het mengsel over 3 puddingvormen of glazen.
  4. Pureer nu de andere sinaasappel samen met de kokosmelk, 1½ tl agar agar, 2 el honing en het vanillemerg. Giet het mengsel in een steelpan en breng ook dit al roerende aan de kook en haal de pan vervolgens van het vuur.
  5. Roer nu de krullen sinaasappelschil door het mengsel en verdeel het vervolgens over de
  6. puddingvormen, bovenop de eerste laag.
  7. Laat de puddinkjes ca. 2 uur in de koelkast opstijven tot ze koud zijn. Stort ze uit de puddingvorm op een bordje, of eet ze rechtstreeks uit het glas.
  8. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/dessert-be/oranje-pudding/