Viscurry met banaan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Witvisfilet - 300g, in blokjes
  • Uien - 2 kleine, in dunne ringen
  • Witte kool - ½, kern verwijderd en in reepjes
  • Kerrie - 1 el
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Santen - ¼ cup (60ml), fijn gehakt of evt. vloeibaar
  • Banaan - 1, in plakjes
  • Koriander - ¼ cup, vers, fijn gesneden
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin de uien glazig en zacht. Voeg vervolgens de vis toe en roerbak tot de vis bijna gaar is.
  2. Schep de witte kool er doorheen en voeg de kerrie, knof look, peper en zout toe. Voeg ook de santen toe, samen met een 120ml water.
  3. Blijf roeren tot alle santen op is gelost en zich een dikke curry heeft gevormd. Voeg eventueel wat extra water toe om de curry wat te verdunnen. Laat ca. 5 minuten pruttelen tot de witte kool zachter is.
  4. Schep de plakjes banaan er in de laatste minuut doorheen om deze mee te laten warmen.
  5. Roer vlak voor het serveren de verse koriander door de curry, verdeel het gerecht over 2 borden, serveer en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/viscurry-met-banaan/