Hachee met rode kool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1200 gram rode kool
  • 3 uien
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 75 gram roomboter of ghee (geklaarde boter)
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 appels
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml (zelfgetrokken) bouillon
  • 1 kg hachee vlees in stukjes
  • 1 eetlepel zeezout
Bereiding
  1. Snij de rode kool in smalle reepjes (ik heb hier zelf een keukenmachine voor gebruikt)
  2. Snij de uien in ringen
  3. Verwijder de klokhuis van de appels en snij ze in blokjes
  4. Snij het vlees in stukjes
  5. Doe het vlees, de rode kool, ui en appels in de slowcooker en meng alles goed.
  6. Voeg de boter, appelazijn, kokosbloesemsuiker, wijn, bouillon, zeezout, laurierblaadjes, kruidnagels en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat het 6 tot 8 uur staan.
  8. Vis daarna de laurierblaadjes eruit, serveer en eetsmakelijk.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/hachee-met-rode-kool/