Romige Paleo Lasagne met Kruidenkorst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 grote zoete aardappels
  • 8 middelgrote tomaten
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken
  • VOOR DE KRUIDENKORST:
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 flinke eetlepels Italiaanse kruiden
  • ¼ tl zeezout
  • ¼ tl gemalen peper
  • 3 el gesmolten kokosolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de zoete aardappel.
  3. Snij of schaaf de zoete aardappel, aubergine en tomaten in zo dun mogelijke plakken.
  4. Snij de champignons in vieren, snipper de ui, en pers de tenen knoflook.
  5. Fruit het uitje in wat kokosolie. Voeg daarna de knoflook en champignons toe en laat meebakken totdat de champignons bruin beginnen te worden.
  6. Giet het mengsel even op een bord en bak vervolgens de gehakt rul.
  7. Voeg het ui-champignon mengsel, samen met de gezeefde tomaten, weer toe aan de gehakt,
  8. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout (wees niet te zuinig!)
  9. Begin de lasagne met een laag zoete aardappel en leg hier een laagje tomaten bovenop. Giet hier nu de helft van de kokosmelk over.
  10. Zelf hou ik van een pittige smaak en sprenkel tussen elke laag een klein beetje zout en peper over de tomaten.
  11. Verdeel de helft van de saus over de tomaten.
  12. Vervolgens komt weer een laagje zoete aardappel, een laagje tomaat en de tweede helft van de kokosmelk.
  13. Verdeel de rest van de saus over de tomaten en dek alles af met een laagje aubergine.
  14. KRUIDENKORST:
  15. Meng de amandelmeel met de kruiden, peper en zout.
  16. Besmeer de plakken aubergine met de gesmolten kokosolie (ik gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel) en verdeel het amandelmeel mengsel over de bovenkant.
  17. Zet de lasagne tenminste 60 min in de oven. Wanneer het niet gelukt is om de plakken zoete aardappel heel dun te schaven (+/- 2 mm) dan moet de lasagne wat langer in de oven. Dit is afhankelijk van de dikte van je plakken. Prik aan het einde van de standaard baktijd even in de plakken om te controleren of ze gaar zijn.
  18. Mocht de kruidenkorst te donker worden maar je zoete aardappel nog niet gaar dan kun je de ovenschaal voor de resterende baktijd afdekken met aluminiumfolie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/diner-be/romige-paleo-lasagne-met-kruidenkorst/