Paleo Kletskoppen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 50 gram (grof) gehakte amandelen
  • 100 gram biologische roomboter
  • 100 gram palmsuiker
  • 75 gram kastanjemeel (kan ook met boekweit of amandelmeel)
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
  3. Roer de boter in een kom zacht en roer dan de palmsuiker erdoorheen.
  4. Voeg de kastanjemeel, het zout en de gehakte amandelen en meng het geheel goed door elkaar.
  5. De massa is nu een plakkerig geheel.
  6. Maak met twee theelepels hoopjes beslag en leg deze op ruime afstand op de bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 8 – 10 minuten.
  8. De koekjes moeten helemaal uitgelopen zijn en de randjes moeten donker bruin van kleur zijn geworden. De koekjes zijn nu flink aan het borrelen.
  9. Laat de paleo kletskoppen afkoelen tot ze koud en hard zijn geworden en bewaar ze in een goed sluitend blik.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/dessert-be/paleo-kletskoppen/