Luxe Pompoen-Chocolade Cheesecake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10-12
Ingrediƫnten
Bodem:
  • 200g walnoten
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 1 tl speculaaskruiden
Vanille-Chocoladelaag:
  • 300g cashewnoten
  • 120 ml kokos- of amandelmelk
  • 60 ml ahornsiroop
  • ½ tl vanillepoeder
  • 85g kokosolie, vloeibaar
  • 100g chocolate chips
Pompoenlaag:
  • 300g pompoen, in blokjes gesneden
  • 125 ml kokos- of amandelmelk
  • 50g witte amandelpasta
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 100g kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Bereid eerst de pompoenlaag voor door 125 ml kokos- of amandelmelk in een steelpan aan de kook te brengen met de pompoenblokjes. Laat in 10 minuten zachtjes gaar koken en laat vervolgens even afkoelen (giet de melk NIET af!).
  2. Combineer alle ingrediƫnten voor de bodem in een foodprocessor of blender en maal tot een korrelige, plakkerige massa.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van een ronde springvorm of brownievorm (standaard formaat) en druk het stevig aan.
  4. Maak vervolgens de vanille-chocolade laag. Maal de cashewnoten tot een fijn meel in een foodprocessor of blender en voeg vervolgens kokos- of amandelmelk, ahornsiroop en vanillepoeder toe. Maal tot een gladde massa.
  5. Schenk de kokosolie bij het mengsel en maal tot de olie volledig op is genomen.
  6. Pulseer de chocolate chips enkele keren door het mengsel.
  7. Verdeel de vanille-chocoladelaag over de taartbodem en zet deze in de koelkast.
  8. Doe nu de blokjes pompoen plus de melk waar ze in zijn gekookt in de foodprocessor of blender, samen met de witte amandelpasta, ahornsiroop, speculaaskruiden, zout en kokosolie. Maal tot een gladde, vloeibare massa.
  9. Schenk het pompoenmengsel bovenop de taart en laat een nachtje (of ten minste 4 uur) opstijven in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.be/dessert-be/luxe-pompoen-chocolade-cheesecake/