Açaí Bowl met Paleonola

Açaí Bowl met Paleonola

Heb je weleens een Açaí Bowl gegeten? Dat is zo ontzettend lekker!! In Austin (waar ik was om Paleo Fx bij te wonen) hadden ze zelfs een speciaal cafeetje waar je enkel açaí bowls kon krijgen. Dat moest ik natuurlijk uitproberen! Het gevolg: ik ben er binnen een week 3 keer gaan ontbijten, gewoon omdat het zo ontzettend lekker was.

Açaí is een kleine bes die van nature voorkomt in Peru, Brazilië en Suriname. Deze bes zit (net zoals alle andere bessen) helemaal vol met antioxidanten en is ietwat zuur/bitter maar wel lekker fris van smaak. Een klein gezondheidsbommetje dus!

Daar moest de foodie in mij natuurlijk op in springen. Iets gezonds wat ook heel lekker is? Count me in! En dus ging ik terug in Nederland meteen aan de slag.

De grootste uitdaging was nog wel het vinden van goede kwaliteit açaí in Nederland, en dan liefst gewoon in een winkel, want ik zat nu ook weer niet te wachten op een hele vriezer vol van deze leuke besjes. Bij een aantal supermarkten vond ik het, maar daar was helaas suiker aan de açaí pulp toegevoegd. Uiteindelijk kwam ik bij EkoPlaza uit waar ik Açaí Sap in de diepvries vond, in handige kleine cupjes. 100% puur koudgeperst sap, zonder toevoegingen. Ideaal!

De rest van de ingrediënten was daar ook zo gevonden, en ik vond dit ook wel een heel goed moment om de Paleonola (die ze sinds kort ook bij EkoPlaza verkopen!) uit te proberen. Superlekker, en zo leuk dat er steeds meer Paleo producten komen!! Al kun je er natuurlijk zo’n beetje alle toppings op doen die je wilt. In Austin kreeg ik bijvoorbeeld een combinatie van Paleo granola, amandelen, aardbeien en komkommer op mijn ‘bowl’.

Açaí Bowl met Paleonola
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Açaí Bowl
  • 150g bramen (of blauwe bessen of frambozen, eventueel uit de diepvries)
  • 1 rijpe avocado
  • 50g spinazie
  • 2 cupjes Açaí sap (2x 25ml)
  • 200 ml kokosyoghurt (of kokosmelk of amandelmelk)
  • 3 el collageenpoeder (optioneel)
Toppings:
  • 50g Paleonola
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten voor de Açaí Bowl in de blender of foodprocessor en maal tot een gladde massa.
  2. Verdeel over 2 schaaltjes en garneer met de Paleonola of andere toppings naar keuze.

Op zoek naar meer lekkere Paleo ontbijtjes? In mijn boek Paleo Ontbijt vind je maar liefst 70 makkelijke recepten om je vingers bij af te likken.

Açaí Bowl met Paleonola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.