Fruitige Paleo Ontbijtcake

Fruitige Paleo Ontbijtcake

Ziet dit er lekker uit, of ziet dit er lekker uit? Juist. Dat dacht ik ook! Een echt Paleo verwenontbijtje is dit. Lekker smeuïge cake, een frisse, fruitige smaak en het verwarmende van vanille en amandelen. Zo’n gerecht waar je echt eventjes voor moet gaan zitten om het op te eten, om te kunnen genieten van iedere hap.

Inspiratie

Toen Sjanett van Love FitFood postte dat zij zo’n soort gerechtje aan het maken was, vroeg al snel iemand of dat in hun nieuwe boek zou komen en voor ik het wist had ik voorgesteld om dan een Paleo variant te maken. Gewoon omdat het er zo lekker uit zag 😉

De laatste dagen (weken!) zijn Sjanett en ik namelijk volop aan het koken geweest voor het compleet vernieuwde FitFood Made Easy boek. Een heel erg gaaf project waarin Sjanett me constant inspireert met de smaakcombi’s die ze maakt, en met de leuke fotografie props die ze heeft. Het komt er eigenlijk op neer dat zij kookt en ik de foto’s maak, maar in de tussentijd helpen we elkaar en proeven we natuurlijk vanalles voor. Echt heel gezellig en gelukkig ook wel productief 😉

FitFood Made Easy!

Het leuke is dat je het FitFood Made Easy nu kunt bestellen. Ik heb ‘m al in huis en het is écht een heel mooi boek geworden. Super geschikt voor mensen die Paleo eten!

Anyway. Je zit je nu vast al af te vragen wanneer dat recept eens gaat komen 😉

Voorop staat dat alle credits voor het originele recept naar Sjanett van Love FitFood gaan. Dit is slechts mijn eigen versie erop.

Fruitige Paleo Ontbijtcake
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 100g amandelmeel
  • 50g kokosrasp
  • ½ tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 1 rijpe banaan
  • 4 eieren
  • 150 ml amandelmelk (of kokosmelk)
  • 200g frambozen (diepvries)
  • 150g bramen (diepvries)
  • 4-6 el amandelschaafsel
  • kokosolie om in te vetten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet 4 ramekins in met wat kokosolie. Je kunt ook een kleine ovenschaal gebruiken.
  2. Roer amandelmeel, kokosrasp, vanille en zout door elkaar in een beslagkom.
  3. Pureer de banaan met de eieren en amandelmelk en schenk het mengsel door het meel in de beslagkom. Roer tot een dik beslag.
  4. Spatel de frambozen en bramen door het beslag en verdeel over de ramekins of de ovenschaal.
  5. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  6. Bak de ontbijtcake in ongeveer 40 minuten tot 1 uur goudbruin en gaar in het midden van de oven. Ramekins hebben ca. 40 minuten nodig, een ovenschaal ca. 1 uur.
  7. Serveer warm of koud!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.