Hazelnoot-Chocolade-Bananentaart (met filmpje!)

Hazelnoot-chocolade-banaantaartje

Het is alweer 5 maanden geleden sinds ik Oerkracht overnam en sindsdien heb ik enorm veel leuke plannen gemaakt. Eigenlijk maak ik bijna altijd nieuwe plannen, dat is zoiets wat gewoon aan één stuk door gaat in mijn hoofd.

Ik hoef me eigenlijk pas zorgen te maken over mijn gezondheid wanneer ik géén nieuwe enthousiaste dingen bedenk 😉

Maargoed, één van die plannen is al bijna tot uitvoering gekomen: het vernieuwen van EetPaleo. De website krijgt een mooi, nieuw, professioneel jasje. Bij de start van EetPaleo had ik dat nooit kunnen bedenken! Ik knutselde mijn website gewoon zelf in elkaar en wilde ik dat vernieuwen dan was de site 2 dagen offline (en sliep ik bijna niet). Nu kan er gewoon op de achtergrond worden gewerkt en met één klik op de knop kan de hele boel over worden gezet. Wie had dat gedacht.

Er gaat trouwens nog meer veranderen dan alleen een nieuwe website. (want tsja, ik bedenk niet maar 1 plan tegelijk) Wat precies, dat komt deze week aan bod in de nieuwsbrief! Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan hiernaast even in voor de nieuwsbrief, dan houd ik je als allereerste op de hoogte van alle nieuwtjes rondom EetPaleo.

Om lekker in de sfeer van ‘oud naar nieuw’ te blijven, heb ik een recept voor oliebollen hazelnoot-chocolade-bananentaart voor je gemaakt. Met filmpje erbij natuurlijk. Dan kun je zien hoe makkelijk het is.

Dit recept is gebaseerd op het recept voor Heerlijke Chocoladetaartjes van Oerkracht.


Hazelnoot-Chocolade-Bananentaart (met filmpje!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
Bodem:
  • 100g hazelnootmeel
  • 35g kokosmeel
  • 60g ahornsiroop
  • 30g kokosolie, vloeibaar
  • 1 ei
  • snuf zout
Vulling:
  • 100g ahornsiroop
  • 60g cacaoboter
  • 60g cacao
  • ¼ tl vanillepoeder
Topping:
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml kokosroom
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en vet een kleine springvorm in met wat kokosolie.
  2. Begin met het maken van de bodem: combineer hazelnootmeel, kokosmeel en zout en roer goed door elkaar.
  3. Voeg ahornsiroop, kokosolie en het ei toe en roer tot een dik deeg.
  4. Kneed het deeg even met de hand door en verdeel het vervolgens over de bodem en langs de randen van de springvorm.
  5. Bak de bodem in 15 minuten gaar.
  6. Maak nu de vulling: snijd de cacaoboter fijn en smelt deze vervolgens au bain-marie.
  7. Roer ahornsiroop, cacao en vanille door de gesmolten cacaoboter tot de cacao volledig op is genomen en er een dikke massa is ontstaan.
  8. Schenk het chocolademengsel in de taartbodem.
  9. Zet de taart enkele uren in de koelkast om op te stijven (of in de vriezer, dan gaat het sneller 😉 )
  10. Prak voor de topping de banaan fijn en meng er de kokosroom en kokosolie doorheen. Verdeel over de taart en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  11. Bewaar de taart tot het serveren in de koelkast.
  12. Garneer eventueel met wat cacao nibs of plakjes banaan.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.