Kokos-citroenbommetjes

Kokos-citroenbommetjes

Soms kun je wel even wat extra energie gebruiken.. En dan heb ik het natuurlijk niet over een mierzoete snack of andere vorm van snelle suikers, nee, ik heb het over vet! Vet is verzadigend en geeft je energie. Wanneer ik honger heb maar ik binnen nu en afzienbare tijd nog geen maaltijd kan eten, kies ik altijd voor een vette snack.

Liefst in de vorm van kokos, gewoon omdat ik daar zo dol op ben.

Een snack als deze maakt het afkicken van een suikerverslaving trouwens een stuk gemakkelijker. Het vult je namelijk op en geeft je energie, maar het geeft geen grote bloesuikerpiek. Zo krijg je de zoete trek eindelijk onder controle. Worstel jij met een suikerverslaving? Bekijk dan zeker EetPaleo Suikervrij eens, daarin leer je alles over een suikerverslaving én hoe je er vanaf komt.

Deze kokos-citroenbommetjes zijn gemaakt van santen (op deze pagina vind je daar meer informatie over), een dikke kokospasta die hard is wanneer deze gekoeld is. Eigenlijk net zoiets als kokosolie, maar dan veel sterker naar kokos smakend.

Kokos-citroenbommetjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 200g santen (1 blok)
  • 1 citroen
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Leg de verpakking met Santen in een schaal met heet water en laat deze in 15 minuten zacht worden.
  2. Knijp de santen uit de verpakking in een schaal en meng er het sap en rasp van de citroen en vanillepoeder doorheen.
  3. Schep het mengsel in mini-muffinvormpjes of andere vormpjes naar keuze en laat ze in 2-3 uur hard worden in de koelkast.
  4. Bewaar bij een temperatuur onder 20 graden omdat de santen anders te zacht wordt om goed uit de hand te kunnen eten.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.