Kookfilmpje: Frisse kipcurry met mango

Frisse kipcurry met mango

Aziatisch eten is geweldig.

Echt waar, ik ben er dol op. De kruidencombinaties zijn stuk voor stuk super, hoe eenvoudig ze ook zijn. Vandaag vond ik het weer eens tijd voor een Aziatisch geïnspireerde maaltijd. Ik moest toch al naar de toko om mijn voorraad bakbananen weer eens aan te vullen, en geheid dat ik dan met veel meer naar huis ga dan gepland.

Het was mijn bedoeling om bakbananen, wat kruiden en een blik kokosmelk te halen, maar nee hoor. Ik sjouwde met een zware boodschappentas vol weer naar huis (door de regen, want ik dacht dat het handig zou zijn om te voet te gaan..). Op het moment dat ik mijn ingrediënten koop heb ik vaak nog geen idee wat ik er mee zal gaan maken, maar zo tijdens het wandelen in die plensbui kwamen de lekkerste gerechten al naar boven.

Het werd een curry met een zelfgemaakte currysaus. Vooral omdat ik geen zin had om kant-en-klare currypasta te gebruiken en omdat ik je wil laten zien hoe makkelijk het is om het zelf te maken. Ja, het is écht heel erg makkelijk! De curry serveerde ik deze keer eens niet met bloemkoolrijst, want dat mag ook wel eens wat anders zijn! Maar met ‘rijst’ van zoete aardappel!

Hoe ik dat heb gedaan, dat zie je op het filmpje hieronder. Ik laat ook meteen mijn nieuwe blender even zien, waar ik heel tevreden over ben. (en aan het einde nog wat bloopers, want ja die heb ik ook…)


Kookfilmpje: Frisse kipcurry met mango
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-5
Ingrediënten
Currysaus:
  • 2 kleine mango's (of 1 grote)
  • 125ml kokosmelk
  • 15g verse koriander (of peterselie)
  • 15g verse muntblaadjes
  • 1 stengel citroengras, grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 2 cm gemberwortel, geschild
  • 1 el komijnzaad
  • ½ tl zout
Curry:
  • 2 el kokosolie
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 kg kipfilet, in blokjes
  • 400g Chinese broccoli (Kai Lan), gesneden
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten voor de saus in een blender of foodprocessor en maal tot een dikke, egale saus. Voeg eventueel wat extra kokosmelk toe wanneer de blender moeite heeft met het vermalen.
  2. Zet de saus apart.
  3. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof, zet apart.
  4. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht.
  5. Voeg de blokjes kip toe en bak deze rondom bruin.
  6. Schenk de currysaus over het gerecht en roer er vervolgens de Chinese broccoli doorheen.
  7. Laat de curry ongeveer 10 minuten garen en indikken.
  8. Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de zoete aardappel in 3-5 minuten al omscheppend beetgaar.
  9. Serveer de kipcurry met de zoete aardappelrijst.
Ik kreeg laatst de opmerking dat mijn aanrecht er zo netjes opgeruimd uit ziet op de filmpjes. Daarom wil ik je de andere kant van mijn keuken ook even laten zien: totale ontploffing tijdens het maken van zo’n filmpje 😉 (en natuurlijk Jip die achter mijn rug om weer iets te eten probeert te jatten)

Aanrecht ontploffing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.