Luxe Bananenbrood

Luxe Bananenbrood

Voor het eerst in 3 maanden heb ik weer een beetje het idee dat ik tot rust aan het komen ben, eindelijk! Sinds mijn kookboek uit is gekomen is mijn leven in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Een hele leuke stroomversnelling, dat zeker wel! Ik kan soms nog steeds niet geloven wat er allemaal is gebeurd! Mijn kookboek ligt in meerdere winkels, zelfs bij EkoPlaza, Kookpunt en de filialen van Hajé. Soms word ik herkend (oké, één keer, maar dat was toch best bizar) en dan was daar natuurlijk nog de onverwachtse overname van Oerkracht.

Wat ben ik daar allemaal ontzettend dankbaar voor!! En nu, nu ben ik er een beetje aan gewend. Nu is er weer een soort ritme in mijn dagelijks leven en begint het batterijtje weer op te laden. Daarin heb ik meer tijd voor ontspanning en vooral voor creativiteit! Nieuwe recepten koken en fotograferen, nieuwe projecten bedenken, workshops geven en natuurlijk volop plannen maken voor 2015. Heerlijk!

Een van die recepten die eigenlijk toevallig ontstond omdat er teveel rijpe bananen op de fruitschaal lagen en ik zin had om te bakken is dit luxe bananenbrood. Ontzettend lekker en erg makkelijk te maken. Wil je het liever iets minder zoet? Dan kun je de kokosbloesemsuiker ook helemaal weglaten.

Luxe Bananenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 3 rijpe bananen
  • 3 grote eieren
  • 90 ml kokosolie, vloeibaar
  • 100g arrowroot
  • 75g kokosmeel
  • 60g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • ½ tl baksoda
  • 100g gehakte walnoten
  • 75g rozijnen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een kleine bakvorm in met wat kokosolie.
  2. Pureer de bananen met eieren en kokosolie.
  3. Combineer arrowroot, kokosmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en baksoda in een beslagkom. Schenk de bananenpuree erbij en roer tot een glad beslag.
  4. Schep walnoten en rozijnen door het beslag en schep alles in de bakvorm.
  5. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.