Pompoen Cannoli

Pompoen Cannoli

Cannoli is een van oorsprong Italiaans (Siciliaans) gerecht; het bestaat uit een gerold koekje gevuld met ricotta. Het is er in allerlei soorten en maten verkrijgbaar!

Omdat ik wat leuke vullingen voor mijn pompoenwraps wilde maken bedacht ik dat ik wel eens cannoli na kon maken. Het lijkt er natuurlijk in de verse verte niet op, maar het idee is hetzelfde én het is echt ontzettend lekker. Dit dessert is op dit moment mijn absolute favoriet. Niet alleen omdat ik dol ben op pompoen, maar ook omdat de smaken heel goed op elkaar inwerken, de structuur fijn is en… omdat het echt heel lekker is 😉

Qua zoetstoffen heb je maar heel weinig nodig: voor 4 cannoli (4 personen) gebruik je slechts 1 rijpe banaan, meer zoetigheid zit er niet in!

Pompoen Cannoli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 pompoenwraps
  • 250g pompoen
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl koekkruiden (of kaneel)
  • 50 ml kokosmelk
  • 35g santen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de zaden van de pompoen en leg een stuk pompoen van 250g op de bakplaat.
  3. Rooster de pompoen in 25-30 minuten gaar.
  4. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de banaan in enkele minuten zacht en goudbruin.
  5. Pureer de pompoen met de banaan en het vet waarin je de banaan hebt gebakken, samen met koekkruiden, kokosmelk en santen. Pureer tot een gladde massa.
  6. Vul de pompoenwraps met een flinke lepel pompoenroom, rol ze dicht en zet ze in de koelkast om iets steviger te worden.
  7. Bestrooi eventueel met wat kokosrasp.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.