Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan

Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan

Ik stond laatst wel een beetje met mijn mond vol tanden toen ik een vraag over Paleo ontbijtjes kreeg. Want een lekker verwarmend, enigszins zoet ontbijtje zónder eieren, dat heb ik niet echt op mijn site staan. Dat lees je goed: ruim 400 recepten online, maar niet zoiets.

Nouja, ik heb natuurlijk wel de Paleo ‘rijste’-pap, maar dat is net even anders. Ook al is die trouwens erg lekker.

Tijd om razendsnel de keuken in te duiken dus! Bij de eerste poging was het meteen raak: deze ontbijtpap met banaan is heerlijk. Verwarmend, kruidig, een beetje zoet. En nog beter: het vult goed dus je kunt hier echt een ochtend op door. Het doet me nog het meeste aan Brinta denken, maar dan lekkerder uiteraard 😉

Ik kan je echt aanraden dit ontbijtje eens uit te proberen. Je zult versteld zijn van a. hoe makkelijk het te maken is, en b. hoe lekker het smaakt!

Heb je ’s ochtends weinig tijd? Maak dit ontbijt dan een dag van te voren en warm het even op voor je gaat eten (of eet het koud, want dat is ook lekker).

Ben je op zoek naar nog meer tips & trucs om efficiënt en gemakkelijk Paleo te kunnen eten? Bekijk dan mijn nieuwste boek Eet Paleo in 7 Stappen eens. Daarin geef ik je enorm veel informatie, maaltijdplannen, boodschappenlijstjes én een heleboel nieuwe recepten.

Verwarmende Paleo Ontbijtpap met banaan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 150g pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 rijpe banaan, in plakjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie (of ghee)
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder (of gebruik verse gember)
  • snuf zout
  • 3 el kokosrasp
  • 1 el kokosmeel
Bereiding
  1. Leg de pastinaak en banaan in een steelpan en schenk er de kokosmelk overheen.
  2. Roer kokosolie, kaneel, gember en zout even kort door het mengsel heen.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel op de pan in 6-8 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Pureer met behulp van de staafmixer tot een gladde pap.
  5. Roer kokosrasp en kokosmeel door de pap heen en blijft rustig roeren tot het wat dikker wordt. Vind je het niet dik genoeg? Voeg dan een klein beetje extra kokosmeel toe.
  6. Serveer warm of koud, met toppings naar keuze.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.