Groene wraps

Groene wraps-2

Dit kan ik echt eeuwig blijven herhalen: ik vind het zó leuk om met mijn handen te kunnen eten. Een paar jaar geleden was ik op vakantie in Sri Lanka en daar eten ze eigenlijk ook bijna alles met hun handen, er is zelfs een speciale techniek voor en ik kan je één ding wel zeggen: dat is best lastig om te leren. Uiteindelijk kreeg ik mijn eten wel naar binnen geschoven, volgens mij niet helemaal zoals het hoorde aangezien iedere local mij enigszins vreemd aankeek of spontaan begon te lachen, maar het lukte. (en het scheelt dus ook afwas!)

Dus daarom: wraps. Die kun je lekker vullen met alles wat je maar wilt, zijn handig vast te houden, kun je eten zonder geknoei. (nouja, enige oefening is wel vereist..)

Een tijdje terug maakte ik al eens wraps van bakbanaan, deze keer doe ik het iets anders en stop ik er nóg meer groente in. Dankzij de groene bakbanaan onstaan er dan heerlijke, elastische wraps die niet zomaar uit elkaar vallen. Zoals te zien op de foto.

Dit recept past ook binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Groene wraps
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 1 groene bakbanaan
  • 200g boerenkool, gesneden
  • 60g kokosolie
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de schil van de groene bakbanaan (dat gaat niet altijd even gemakkelijk) en snijd de banaan in plakjes.
  3. Combineer bakbanaan, boerenkool, kokosolie en zout in een foodprocessor en maal tot een gladde, groene massa.
  4. Verdeel de massa over de bakplaat en strijk deze glad met de achterkant van een lepel; zorg dat de wrap ongeveer 0,5 cm dik is.
  5. Bak de wrap in 50 minuten gaar. Snijd in vier gelijke stukken en vul met een vulling naar keuze.
Tip: lekker met sla, worst en een sausje naar keuze, bijvoorbeeld wat mayonaise.
    Groene wraps-3

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.