Paleo Lunch – Asperges met gerookte zalm

Asperges met gerookte zalm

Ook tijdens je lunch is het heel belangrijk om voldoende groenten, aminozuren (eiwitten) en essentiële vetten binnen te krijgen. Deze lunch biedt je dat allemaal en is bovendien heel makkelijk om te maken. Het is een kwestie van de asperges roosteren in de oven, en er dan de gerookte zalm bij doen. Ik blijf erbij: gezond eten hoeft echt niet moeilijk te zijn en je hoeft ook geen uren in de keuken te staan.

Wie zijn asperges wat ‘kaal’ vindt op deze manier kan er ook nog een handig dipsaus-bakje bij inpakken met daarin bijvoorbeeld zelfgemaakte mayonaise; lekker om je asperges in te dippen!

Paleo Lunch - Asperges met gerookte zalm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Wanneer ik gerookte zalm gebruik, gebruik ik het liefst wilde zalm. Zoals je al op de foto ziet heeft deze een veel intensere kleur dan gerookte kweekzalm. Waarom wilde zalm? Omdat deze vissen in de vrije natuur leven, in het gebied waar ze van oorsprong voorkomen. Dit betekent dat ze een veel grotere variëteit aan voeding binnen krijgen, wat bovendien van veel betere kwaliteit is. Kweekzalm krijgt vaak soja of granen te eten en dat hoort natuurlijk niet. (Heb jij wel eens een vis op land zien gaan om even wat graan of soja te oogsten?) Dit zie je vervolgens terug in de kwaliteit van het vlees: het bevat minder voedingsstof f en. Wilde zalm is over het algemeen wat duurder, maar qua voedingsstoffen krijg je dat dubbel en dwars terug.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • Groene asperges - 200g
  • Kokosolie - 1 el, vloeibaar
  • Gerookte zalm - 100g
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de onderste 2 cm van de asperges en besprenkel met kokosolie.
  3. Verdeel de asperges over de bakplaat en rooster in 15 minuten gaar.
  4. Serveer met de gerookte zalm.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.