Pannenkoek met bakbanaan

Pannenkoek met bakbanaan-2

Een pannenkoek. Zo simpel, maar oh zo lekker. Een gerecht wat letterlijk en figuurlijk in de Hollandse cultuur zit gebakken. Ook ik ben opgegroeid met pannenkoeken; ongeveer eens per maand werd er een heel grote stapel gebakken. Als ‘beleg’ ging er eigenlijk altijd een flinke laag poedersuiker op, maar later vond ik het lekkerder om er ook nog fruit bij te eten. Dan maakte ik mijn eigen pannenkoektaart: met minstens 3 lagen. Tegen de tijd dat mijn taart af was en ik eraan kon beginnen waren mijn tafelgenoten al klaar met eten, maar dat maakte niet uit. Ik genoot ervan!

Pas later leerde ik de hartige pannenkoek waarderen; lekker met gebakken groenten en wat spek, of zelfs met een curry erop. Sinds ik Paleo eet, eet ik zelden een pannenkoek (in wat voor versie dan ook). Maar sinds ik uit heb gevonden dat bakbananen heel lekker zijn als basis voor bijna elk baksel, ben ik daar volop mee aan het experimenteren.

Dus zo kwam het eigenlijk dat ik op een zondag niet zo veel zin had om te koken, en ik maar besloot om een bakbanaan met wat eieren te pureren en hier een lekkere vulling in mee te bakken. Dat was een succes! Wat me vooral opviel is dat deze pannenkoek absoluut niet droog was qua structuur, echt heel lekker.

En het mooiste? Je hebt hier niet eens meel voor nodig!

Wat is jouw favoriete pannenkoek?

Pannenkoek met bakbanaan
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Variatietip: bak eens 100g spekblokjes mee, zo wordt je pannenkoek nog lekkerder en vullender. Je hebt dan geen kokosolie of zout nodig. Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 1 groene bakbanaan
  • 2 eieren
  • ¼ tl zout
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 25g verse koriander (of peterselie), fijn gesneden
Bereiding
  1. Schil de bakbanaan en snijd deze in grove plakken. Pureer met de eieren en het zout in de foodprocessor tot zich een glad beslag vormt.
  2. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zacht.
  3. Schep de koriander door de ui en schenk direct het bakbanaan-ei beslag in de pan.
  4. Verspreid het beslag over de bodem van de pan met behulp van een spatel en laat de pannenkoek in 5-7 minuten zachtjes garen met een deksel op de pan.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.