Snelle tonijnsalade

Snelle tonijnsalade

Een snelle lunchsalade die ook nog eens heel erg lekker is: dat is deze tonijnsalade!

Wanneer ik langere tijd onderweg ben en een maaltijd mee wil nemen, zorg ik dat het vooral een makkelijke maaltijd is. Liefst een salade dus! Deze tonijnsalade voldoet eigenlijk aan alle eisen. Je zou het bijna geen recept kunnen noemen, zó simpel is het. Het is al in 10 minuutjes gemaakt. Ideaal als je graag gezond wilt blijven eten als je weinig tijd hebt.

In deze salade kies ik voor tonijn, maar je zou ook kunnen kiezen voor zalm, makreel of andere vis uit blik. Het liefst eentje met een MSC keurmerk, zodat je weet dat het een duurzamere keuze is. Zeker in combinatie met de ansjovis krijg je meteen een heleboel gezonde vetten binnen!

Natuurlijk neem je zo’n salade in stijl mee: een glazen weckpot voldoet prima. Je zou zelfs voor een schoongemaakte glazen jampot of andere pot kunnen kiezen. Die kun je na het eten meteen in de glasbak doen, hoef je niks meer mee naar huis te nemen (en af te wassen).

Zorg er bij het stapelen van de salade voor dat je de natte ingrediënten onderin verpakt en de droge ingrediënten bovenop. De sla komt altijd als laatste: zo blijft deze lekker knapperig en fris. Het laatste wat je wilt ontdekken is een hoopje verlepte sla in de maaltijd waar je je zo op had verheugd. Maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn als je de salade slim opbouwt.

Snelle tonijnsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 75g jonge bladsla
  • 2 blikjes tonijn (met MSC keurmerk)
  • 2 el kappertjes
  • 4 ansjovisfilets, heel fijn gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes
Dressing naar keuze, bijvoorbeeld:
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
Bereiding
  1. Verdeel alle ingrediënten over twee borden (of potten) en besprenkel met jouw favoriete Paleo dressing.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.