‘Echte’ Pannenkoeken

'Echte' Pannenkoeken

Kun je het je nog herinneren? Thuis komen en aan je moeder vragen wat er die avond op tafel zal staan en haar antwoord is: ‘pannenkoeken’. Nou, ik kan je wel vertellen dat het dan feest voor mij was! Ik maakte er de meest originele creaties mee aan tafel, en dat mocht ook gewoon allemaal. Fruit erop, poedersuiker (heel veel poedersuiker), honing, kokosrasp.. En dat allemaal bij elkaar in mijn eigen ‘pannenkoektaart’.

De teleurstelling was dan ook groot toen ik ontdekte dat er binnen het Paleo voedingspatroon weliswaar recepten voor paleo pannenkoeken bestonden, maar dat dit van die kleine dingetjes waren. Maakte je ze groter: dan vielen ze uit elkaar, waren ze niet om te draaien of verbrandden ze nog voor je er naar had kunnen kijken. Die pannenkoekjes zijn echt wel lekker hoor, maar het is geen échte pannenkoek.

Gelukkig is dat vanaf nu anders! Deze paleo pannenkoeken kun je lekker groot maken, een soeplepel beslag gaat met gemak in de pan. Ze branden niet zo snel aan én je kunt ze fatsoenlijk omdraaien. Top, toch!?

Qua beleg zou ik nu natuurlijk niet meer voor poedersuiker kiezen, maar gewoon wat vers fruit is ook al heerlijk. Of maak er wraps van en serveer ze met een lekker hartige curry erin! Of neem ze mee als lunch.. Of.. Nouja, de mogelijkheden met deze paleo pannenkoeken zijn echt eindeloos!

'Echte' Paleo Pannenkoeken
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
 • 200 gram kastanjemeel
 • 100 gram arrowroot
 • 3 eieren
 • 300 ml kokosmelk
 • 350 ml water
 • Snuf zout
 • Optioneel; 2 eetlepels ahornsiroop
 • Kokosolie om in te bakken
Bereiding
 1. Maak van bovenstaande ingrediënten een egaal pannenkoekenbeslag.
 2. Verhit een koekenpan en voeg de kokosolie toe.
 3. Gebruik ongeveer een soeplepel beslag per pannenkoek.
 4. Zodra de pannenkoek aan de bovenzijde droog is kun je hem omkeren
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.