Gevulde Paleo Paasbroodjes met Spek en Ei

Paleo Paasbroodjes met spek en ei

Gelukt! Nog een extra Paas-recept voor jullie. Kan nog net toch? In ieder geval heb je nog een paar dagen de tijd om de boodschappen hiervoor in huis te halen. Deze broodjes zag ik ergens op Pinterest langskomen (maar dan echt helemaal niet Paleo) en ik vond eigenlijk wel dat ik daar een Paleo variant op moest maken.

Gewoon omdat deze geweldig zouden zijn bij het Paasontbijt of de Paasbrunch, of op elk ander moment wanneer je je dag wilt beginnen met een luxe maaltijd. Heerlijke broodjes, knapperig vanbuiten, iets zachter en luchtig vanbinnen. Mét een verrassing erin: een lekker eitje. Wat wil je nog meer?

Eigenlijk wilde ik deze broodjes ook zonder noten en zonder ei maken maar daarbij ging eventjes iets mis.. Het pannetje wat ik altijd gebruik om kokosolie te smelten had ik deze keer gebruikt als bain-marie. Zo zat er dus geen vloeibare kokosolie maar water in mijn pannetje. En je raadt het al; ik heb doodleuk water in mijn beslag geschonken in plaats van vet. Ik kwam er pas achter toen de broodjes al in de oven stonden. Het resultaat waren wit uitgeslagen broodjes, hun oppervlakte deed denken aan Death Valley maar qua smaak waren ze nog best ok. Alleen absoluut niet geschikt om online te plaatsen 😉

Gelukkig zijn deze broodjes met ei erin wél heel goed gelukt en ik kan je zeker aanraden om ze te maken. Ook een leuk project om samen met kinderen te doen trouwens.

Tip!
Deze broodjes zijn behoorlijk vullend. Op zich niet erg, maar wel wanneer je nog meer gerechtjes hebt waar je van wilt proeven. Daarom kan het heel leuk zijn om er mini broodjes van te maken. Neem als vulling gekookte kwarteleitjes en vouw er wat van het brooddeeg omheen. Daarna bak je deze mini broodjes in 15-20 minuten gaar.

Gevulde Paleo Paasbroodjes met Spek en Ei
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en eieren. Wil je mini broodjes maken? Neem dan 16 gekookte kwarteleitjes als vulling en kneed hier telkens wat deeg omheen. Bak deze mini broodjes slechts 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 hard gekookte eieren
  • 200g amandelmeel
  • 100g tapiocazetmeel of arrowroot
  • ½ tl baking soda
  • 2 eieren
  • 70g kokosolie, vloeibaar
  • 1 el appelazijn
  • 100g gerookte spekblokjes
  • 1 bosui, in ringen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bak de spekblokjes krokant in een pan en zet deze even apart. Pel de hard gekookte eieren.
  3. Roer amandelmeel, tapiocazetmeel en baking soda door elkaar in een beslagkom.
  4. Voeg de (niet gekookte) eieren, kokosolie en appelazijn toe en roer tot een dik, kneedbaar deeg. Het deeg hoort niet aan je handen te plakken. Is dat wel het geval, voeg dan wat extra tapiocazetmeel toe.
  5. Kneed als laatste de uitgebakken spekblokjes en de bosui door het deeg.
  6. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, druk het deeg plat en vouw het vervolgens om een ei heen. Kneed het deeg echt goed om het ei zodat er geen gaten meer in zitten. Herhaal met de rest van het deeg en de overige eieren.
  7. Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
Gevulde Paleo Paasbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.