Paleo Bagels

Paleo Bagels

Voor ik Paleo ging eten had ik nog nooit in mijn leven een bagel gegeten. Echt waar! Ik ging niet zo vaak buiten de deur lunchen en tsja, dan kom je ook niet zo snel met bagels in aanraking. Maar… die leuke broodjes met een gat erin trokken wel altijd mijn aandacht. Ze zien er gewoon zó leuk uit. Dus toen ik in het weekend eens zin had om te bakken besloot ik eens Paleo bagels te maken. Helemaal glutenvrij, graanvrij, zuivelvrij en suikervrij. Want, waarom niet?

Bakken met cassavemeel

Ook een goede reden om die zak cassavemeel die ik in de kast had staan eens tevoorschijn te halen. Ik had al wat vaker iets met cassavemeel proberen te maken, maar van de 5 recepten mislukten er 3 en dan laat je zoiets al snel weer staan. Cassavemeel heeft denk ik gewoon wat extra liefde nodig en een iets specifiekere combinatie van ingrediënten. Bakken met kokosmeel gaat tenslotte ook niet zo goed wanneer je dat de eerste keer probeert (tenminste, bij mij niet).

Kortom: tijd voor een volgende poging.

Deeg koken?

Deze bagels zijn verrassend simpel te maken. Je combineert de ingrediënten, kneedt er een deeg van en vervolgens komt een stap welke ik zelf best spannend vond. De bagels koken. Want ja, deeg koken, dat is niet iets wat je iedere dag doet. Gelukkig ging dat allemaal verrassend makkelijk! Er bleef maar een héél klein beetje aan de bodem plakken (echt minimaal) en de bagel kwam netjes boven drijven.

Paleo Bagels

Lekker veelzijdig

De bagels zelf smaken echt geweldig. Lekker luchtig, een klein beetje een bite. Iets zwaarder natuurlijk dan ‘gewoon’ brood, maar dat is te verwachten. Hoe dan ook, deze bagels zijn super veelzijdig. Je kunt ze zowel hartig als zoet beleggen (mijn favoriet: notenpasta!). Of natuurlijk met avocado en een eitje of zelfgemaakte tonijnsalade… Ik geef gewoon vast een paar suggesties.

En als laatste.. Het recept! Eet smakelijk!

Paleo Bagels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 125g cassavemeel
  • 110g arrowroot
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl zout
  • 4 eieren (maat M)
  • 60 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 el appelazijn
  • 1 el water
Topping:
  • 1 ei, los geklopt
  • 2 el sesamzaad
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer de droge ingrediënten voor de bagels in een beslagkom en roer goed door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed het geheel tot een dik deeg.
  3. Is het deeg plakkerig? Voeg dan wat extra cassavemeel toe.
  4. Breng een steelpan vol met water (ongeveer 1 tot 1,5 liter) aan de kook. Kookt het water? Zet het vuur dan ietsje lager maar zorg dat het water wel blijft borrelen.
  5. Verdeel het deeg in de tussentijd in 4 gelijke stukken en vorm er met de hand 4 bagels van.
  6. Kook iedere bagel ongeveer 1 minuut per kant of tot deze boven komt drijven. Leg vervolgens op de bakplaat.
  7. Bestrijk de gekookte bagels met het losgeklopte ei en bestrooi vervolgens met sesamzaad.
  8. Bak de bagels in 25 minuten goudbruin. Laat 15-30 minuten afkoelen voor je ze serveert.
 

Paleo Bagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.