Paleo Pitabroodjes

Paleo Pitabroodjes

Bij het maken van een pizzabodem met tapiocameel kwam ik er achter dat de betreffende pizzabodem wel heel erg luchtig werd tijdens het bakken, dat deed me denken aan pitabroodjes! Het duurde dan ook niet lang voor ik het recept nogmaals maakte; iets aangepast weliswaar, en jawel. De broodjes werden heerlijk luchtig en ik kon ze zo open snijden en vullen!! Bovendien zijn deze broodjes behalve Paleo-proof ook nog eens vrij van noten en eieren en daarmee geschikt voor degenen die het auto-immuun protocol volgen.
Toch vallen deze broodjes niet zomaar uit elkaar, ze zijn lekker stevig en je kunt ze met gemak uit de hand eten.


Paleo Pitabroodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is het basisrecept voor de pitabroodjes, met de vulling kun je variëren zoveel je wilt. Op de foto heb ik gekozen voor een vulling van sla, gerookte kip, avocado en granaatappel.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 1 rijpe bakbanaan
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml kokosolie
  • ½ tl zout
  • 250 - 275g tapiocameel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer bakbanaan, kokosmelk, kokosolie en zout in een kom en pureer tot een gladde massa.
  3. Voeg 200 gram tapiocameel toe en roer tot zich een deeg begint te vormen.
  4. Voeg nu telkens een beetje tapiocameel toe en kneed dit er met de hand doorheen tot je een dik, kneedbaar deeg hebt wat niet aan je handen blijft plakken.
  5. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol deze tot een bal.
  6. Druk de deegballen uit op de bakplaat, tot ze nog ongeveer 1 cm dik zijn.
  7. Bak de broodjes in 17-18 minuten in het midden van de oven. De bovenkant is nu bol komen te staan.
  8. Laat de broodjes even afkoelen voor je ze open snijdt en vul ze vervolgens met een vulling naar keuze.
 

Paleo Pitabroodjes-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.