Paleo Viskroketjes – Paleo Lunch preview

Paleo Viskroketjes

Wanneer het op lunches voor kinderen aankomt, wil je ze natuurlijk wél iets gezonds mee geven. En iets lekkers. En het mag er ook wel een beetje gezellig uitzien, kinderen worden daar toch blij van? Alhoewel, jij als ouder/verzorger zal het misschien stiekem ook wel erg leuk vinden om zo’n gezellig uitziende lunch te maken voor een kind. Bij mij kwam mijn innerlijke creatieve kind in ieder geval helemaal naar boven tijdens het maken van de kinderlunchtrommels voor mijn nieuwe boek Paleo Lunch! Zo leuk om te doen.

Bij alle lunchrecepten in het boek heb ik er rekening mee gehouden dat ze makkelijk mee te nemen zijn. Goed in te pakken. Zal niet zo snel gaan lekken in een tas (kinderen letten vaak helemaal niet op of hun lunchtrommel netjes rechtop in hun tas zit, die hebben wel wat beters te doen). Maar vooral: de recepten zijn heel erg lekker.

Deze viskroketjes bijvoorbeeld! Zo makkelijk te maken – je stopt de ingrediënten gewoon in de foodprocessor en daarna hoef je de kroketjes alleen nog maar even te bakken. Had ik al gezegd dat ze uit slechts 5 ingrediënten bestaan?

Gezonde kroketten

Hoewel het woord ‘kroket’ het niet meteen doet vermoeden, zijn deze varianten met vis wél super gezond. Ze zijn glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij, noem het maar op. Ze bevatten gezonde complexe koolhydraten, dat kunnen kinderen in de groei wel gebruiken, een natuurlijk vis als proteïnebron voor een gezonde ontwikkeling.

Mocht je nu denken; leuk, maar ik heb geen kinderen / mijn kinderen zijn te oud / lusten dit niet? Geen probleem. Deze viskroketjes zijn ook heel erg lekker voor volwassenen. Dat bleek wel uit het feit dat ik de hele batch in één keer op heb gegeten (ik had toevallig honger, maar toch).

Viskroketjes als voorproefje!

Het recept krijg je van mij als cadeautje. Een exclusief voorproefje uit mijn boek Paleo Lunch.

Paleo Viskroketjes - Paleo Lunch preview
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediënten
  • 300g groene bakbanaan
  • 130g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 3 el verse koriander
  • ½ tl zout
  • 1 + 3 el kokosolie
Bereiding
  1. Schil de bakbanaan en snijd deze in plakjes.
  2. Maal de plakjes bakbanaan samen met de blokjes kabeljauw, koriander, zout en 1 el kokosolie fijn in een foodprocessor.
  3. Vorm met de hand 12-15 kleine kroketjes van het mengsel en leg deze op een bord.
  4. Verhit de overige kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kroketjes rondom goudbruin en gaar, in ongeveer 5-6 minuten.
  5. Serveer met komkommersticks, fruit en guacamole om in te dippen.
Paleo Viskroketjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.