Met deze Romige Chocolade Thee begin ik mijn dag het liefst

Romige Chocolade Thee, suikervrij genieten

Stel je voor dat je je dag kunt beginnen met een heerlijk romige chocolade thee die je de hele ochtend energie geeft. Klinkt goed toch? Zeker wanneer ik je er ook bij vertel dat deze romige thee helemaal suikervrij is. Is het koffie? Nee!

Maar waarom drink ik dit dan en wat doet het precies? Nou, ik heb natuurlijk ook de rage rondom Bulletproof Koffie mee gekregen. Ik heb het boek van Dave Asprey van voor tot achter gelezen en ik vind het allemaal heel interessant. De onderzoeken die hij heeft gedaan naar de consumptie van koffie met vet in de ochtend, zijn veelbelovend. Dus dat wilde ik eens proberen!

Bulletproof koffie bestaat in principe uit koffie (ja, echt 😉 ), roomboter en MCT olie. Dat laatste is een extract uit kokosolie.
Het veronderstelde effect van dit drankje op je lichaam? Tomeloze energie, een goede focus/concentratievermogen en een verbeterde vetverbranding. Nu heb ik daar niet zo’n problemen mee, maar ik wilde toch eens testen of dit iets zou doen.

Mocht je er meer over willen lezen, dan vind je hier alle informatie.

Er was alleen één probleempje. Ik drink geen koffie. De smaak vind ik zo af en toe heerlijk, het ruikt erg lekker, maar daar houdt het wel mee op. Laten we het erop houden dat ik niet iemand wil worden die in de ochtend koffie nodig heeft om op gang te komen 😉
Oja, en probleem nummer 2: ik ben intolerant voor caseïne en laat dat nu net in de roomboter zitten die altijd toe wordt gevoegd aan Bulletproof koffie.

Tijd om daar een oplossing voor te zoeken dus. En ik kan je zeker zeggen dat ik die heb gevonden!!

De cacao en vanille voegde ik toe, de koffie liet ik weg en ik nam ghee in plaats van roomboter. Et voilá, een superlekker drankje met een prachtige, dikke chocolade schuimlaag. Dat is zó ontzettend lekker! Sindsdien is alleen dit drankje voor mij een extra goede reden om uit bed te komen. Ook mijn vriend vindt het heerlijk en drinkt dit bijvoorbeeld voor hij naar zijn werk gaat.
En dat verbeterde concentratievermogen en meer energie? Ik merk geen enorm verschil, maar het doet zeker iets. Het voelt gewoon goed 🙂

Hoe staat dit in combinatie met nuchter bewegen? Ikzelf kies er voor om eerst iets te doen (wandelen, wat oefeningen, alvast wat (staand) werken) en om dit drankje pas te nemen wanneer ik lichte honger begin te krijgen. Volgens Dave Asprey is het zelfs zo dat een drankje als dit geen invloed heeft op je nuchtere toestand, omdat het enkel uit vetten bestaat. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet in hoeverre dat klopt.

Zoals altijd kan ik je dus aanraden het gewoon eens te proberen, en te kijken hoe jij je er bij voelt!

Collageenpoeder en MCT olie bestel ik trouwens via Foodie.nl

Recentelijk hebben ze bij Foodie hun allernieuweste aanwinst gepresenteerd: Ultimate MCT Powder. Het neusje van de zalm op het gebied van MCT.

100% Vegan, Keto en Paleo-proof. Geproduceerd in Zwitserland.

Romige Chocolade Thee
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Wanneer je dit voor het eerst drinkt, begin dat met een kleinere hoeveelheid ghee en MCT olie. Je lichaam kan even wat tijd nodig hebben om eraan te wennen, en dat merk je vooral op het toilet 😉
Auteur:
Personen: 1
Ingrediënten
  • 2 el ghee
  • 1 - 2 tl MCT olie (of kokosolie!)
  • 2 el cacao
  • 1 el collageenpoeder (optioneel)
  • ¼ tl koekkruiden (optioneel)
  • ⅛ tl vanillepoeder
  • 300 ml kokend water
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediënten in een blender, maal in 30 seconden tot een schuimige massa. Sla deze stap niet over, juist in de blender wordt het zo lekker!
  2. Schenk het in een mok, en geniet!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.