Weer al zo’n heerlijk ontbijt-recept! Zoals je (waarschijnlijk) wel weet sta ik er niet achter om ‘gewoon’ brood te vervangen door Paleo ‘brood’, daarmee ga je compleet voorbij aan de essentie van het Paleo voedingspatroon.
Maar, dat gezegd hebbende, is het soms gewoon leuk, handig én makkelijk om een lekker broodje te bakken. Hiervan kun je bijvoorbeeld altijd een paar plakken op voorraad hebben in de vriezer, of maak het in het weekend om uitgebreid van te genieten. Je kunt het beleggen zoals je wilt; wat (suikervrije) jam erop, wat Paleo-proof vleeswaren.
Of, mijn favoriet: met geprakte avocado, een gepocheerd (of zacht gekookt) eitje erop en wat peper en zout. Heerlijk!!
Dit recept vind je trouwens ook in mijn nieuwste boek Paleo Ontbijt 😀 Ik houd er helemaal niet van om de recepten uit mijn boeken online te delen (ik wil ze zo veel mogelijk uniek houden) maar met dit recept kon ik het gewoon niet laten. Uiteraard staan er in het boek zelf nog heel veel meer lekkere ontbijtjes.
- 2 groene bakbananen (ca. 600g, met schil)
- 280 ml kokosmelk
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1 el appelazijn
- 150g arrowroot
- 125g amandelmeel
- 75g gebroken lijnzaad
- 1 tl bakzout
- ½ tl zout
- Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een broodvorm in met wat kokosolie, of bekleed deze met bakpapier.
- Schil de bakbananen en snijd deze in plakjes.
- Pureer de bakbananen samen met kokosmelk, olijfolie en appelazijn in een blender of foodprocessor.
- Voeg de overige ingrediënten toe en maal dit 2-3 minuten, zo wordt het lijnzaad nog iets fijner.
- Schep het beslag in de broodvorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het brood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood serveert.