Review Optimum G2.1 Blender (+ Kortingscode Froothie)

Review Optimum G2.1 blender

Soms ben ik als een kind zo blij met een gloednieuw keukenapparaat. Nou, deze blender is zo’n gevalletje. Iedereen die langs durft te komen krijgt het te horen ‘Heb je mijn nieuwe blender al gezien?’. Waarna ze in veel gevallen iets voorgeschoteld krijgen wat ik in deze blender heb gemaakt. Tsja, ik ben er écht heel erg blij mee! De Optimum G2.1 heb ik gekregen om te proberen en reviewen van Froothie.nl en ik had denk ik geen betere blender kunnen treffen.

Optimum G2.1

Volgens mij heb ik zo’n 2 jaar geen blender gehad. Het vorige model (absoluut niet te vergelijken met de kwaliteit van de Optimum) ontplofte min of meer en toen was ik er klaar mee. Toch merkte ik dat ik eigenlijk wel een blender kon gebruiken. Smoothiebowls maken gaat toch niet zo heel fijn in een foodprocessor. En zo’n perfecte cashew cheesecake maken werd een langdurig verhaal zonder blender.

Ik had echter de blenders van Vitamix en Blendtec op het oog, maar ik wachtte nog op ‘het juiste moment’ om er eentje te kopen.

Als ik echter had geweten dat de blenders van Optimum minstens even goed zijn én goedkoper, dan had ik er al lang zo een gekocht. Als je jezelf staat te verzuchten in de keuken dat je een nieuwe blender nodig hebt is dat tenslotte het juiste moment om er een aan te schaffen. Tenminste, dat is mijn menig. Ik eet heel graag gezond. Alleen wanneer mijn pogingen daarin een klein beetje worden belemmerd door keukenapparatuur (of het gebrek daaraan) dan is dat de perfecte tijd om actie te ondernemen.

Voordelen

De Optimum G2.1 voelt heel degelijk aan. Het motorblok is zwaar en de kan lekker groot. De messen zitten vast in de kan, dat vind ik persoonlijk erg fijn. Mijn vorige blenders lekten altijd aan de onderkant bij de messen. Dat zat dan net even niet goed vast, het mes slipte, of de inhoud van de blender kwam er onderuit gelopen. Geloof me, ik heb het allemaal meegemaakt. Bij de Optimum G2.1 kan dat dus niet zomaar gebeuren omdat de messen goed vast zitten.

Ik had gedacht dat de blender hierdoor niet makkelijk schoon te maken zou zijn, maar dat is hij wel. Je doet er een beetje lauw water met een paar druppels afwasmiddel in, zet de blender aan en spoelt hem uit. Zo makkelijk is het! Afdrogen doe ik altijd even grof met een theedoek (in de gebruiksaanwijzing staat zelfs dat dat niet nodig is) en daarna laat ik hem volledig drogen op een doek.

Verdere voordelen zijn:
  • Het deksel blijft heel goed op zijn plek tijdens het blenden, deze komt niet zomaar omhoog.
  • De inhoud uit de kan schenken gaat heel erg soepel, er zijn geen lastige randjes waar de inhoud op blijft hangen.
  • Het digitale scherm is heel makkelijk te bedienen. Ikzelf gebruik vooral de handmatige functies, maar je kunt ook de vooraf ingestelde functies gebruiken.
  • De stamper die erbij zit (zo heet dat, toch?) is heel handig wanneer je een dikkere vloeistof blendt. Geen gedoe meer met je blender halverwege uit zetten, doorroeren, weer aan, weer uit omdat hij alweer vastloopt, roeren, enzovoorts. Met deze stamper kun je de blender gewoon aan laten staan, hij kan de messen tenslotte niet raken, en blendt alles perfect.
  • Er zit een notenmelkzak bij!
  • Alles blendt super glad, echt waar, en meestal nog binnen een minuut ook. Ik sta er telkens van te kijken.

Nadelen

Over de nadelen moet ik iets langer nadenken, want die zijn er eigenlijk niet echt. Misschien vind je het lastig dat de blender niet in de vaatwasser kan. Als je echter bedenkt hoe supersnel hij schoon te maken is (zonder te schrobben) dan is dat eigenlijk ook geen nadeel meer. Verder vind ik het soms wel zonde dat er onderin bij de messen een klein beetje eten blijft hangen, wat je er niet zo makkelijk uit kunt krijgen. Maar dit gaat om een heel erg kleine hoeveelheid dus dat is ook zeker geen ramp.

Meer nadelen kan ik echt niet bedenken!

In mijn kookfilmpje waarin ik een Açaí Bowl maakte liet ik je mijn nieuwe blender al zien. Uiteraard heb ik nog een apart filmpje opgenomen waarin ik de blender uitgebreid bespreek. Daarin vertel ik nog veel meer, dus als je interesse hebt in een nieuwe blender, kijk dan zeker het filmpje even.

 Korting via Froothie.nl

Wil je deze blender ook bestellen (aanrader!), dan kun je dat doen via Froothie.nl. Hij wordt super netjes geleverd, goed verpakt en alles wat je nodig hebt zit erbij. Met de code ‘EetPaleo’ krijg je ook nog eens €20,- extra korting!

 

Disclaimer: Ik heb deze blender gehad via Froothie.nl om te testen en reviewen. In dit artikel deel ik mijn oprechte mening over het apparaat, als ik niet tevreden zou zijn dan zou je dat hier ook teruglezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.