Hallo Paleo review en winactie!

[UPDATE 2/5/2013] Inmiddels is de winactie afgelopen, en de winnaar is… Judith!! Inmiddels heb ik haar gegevens ontvangen, en ze krijgt haar boek zo snel mogelijk thuis gestuurd.

Hallo Paleo 1

Afgelopen zaterdag kreeg ik een heel leuk cadeautje in de brievenbus: het nieuwste Paleo kookboek Hallo Paleo, geschreven door Willeke Linneman. Op mijn Facebook-pagina gaf ik jullie al een voorproefje met wat foto’s, maar hier is de echte review én de beloofde winactie!!

Mijn eerste indruk van het boek was dat het er zo ontzettend leuk uit ziet; de illustraties zijn grappig en vrolijk en de opmaak is vrij speels.
Maar het boek is niet alleen leuk, het is ook informatief. De hoeveelheid informatie die erin staat is precies genoeg (niet teveel en niet te weinig) om Paleo voeding aan iedereen uit te leggen, of je er nu wel mee bekend bent of niet. Daarnaast is het duidelijk geschreven en leest het makkelijk weg.

Vervolgens kwam ik een mooi overzicht van kruiden en superfoods in het boek tegen (mét vrolijke illustraties) die me lieten denken ‘Oja, ik moet die superfoods toch eens wat vaker aan mijn maaltijden toe gaan voegen’. En toen kwamen de recepten -mijn favoriete deel van ieder kookboek-. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën: ontbijt, lunch, diner, toetjes, snacks en smoothies. Daarnaast is er zelfs een apart onderdeel over bloemkool omdat het zo’n veelzijdige groente is!
Elke categorie bevat heel wat recepten waarmee je alle kanten op kunt. Het is echt voor ieder wat wils; zoet, hartig, noem het maar op. Heb je een keer geen zin om te koken? Maak dan eens een van de smoothierecepten voor een snelle maaltijd.

Je kunt zien dat Willeke het boek met veel enthousiasme heeft geschreven, dit zal je zeker aanzetten om de keuken in te duiken en haar recepten te proberen. Gelukkig geeft ze veel variatietips waardoor je bijna iedere gerecht in het boek ook op 1 of meer andere manieren kan maken. Zo verveelt het nooit!

Natuurlijk wilde ik ook meteen een recept testen. Het was nog lastig om er een uit te kiezen want eigenlijk leek alles me wel lekker..
Uiteindelijk is mijn keus gevallen op de aardbei mousse!

Hallo Paleo 2

De mousse was zo gemaakt met de blender. Helaas moest hij een uur opstijven in de koelkast (ik wilde natuurlijk meteen aanvallen..) maar ik heb braaf gewacht. Het resultaat: lekker! Ik heb er wat kokosvlokken en bevroren blauwe bessen op gedaan, maar daar kun je eindeloos mee variëren.

Hallo Paleo 3

Goed nieuws: ik heb ook een exemplaar van Hallo Paleo gekregen om aan een van mijn lezers weg te geven! Dat is nog eens leuk!

Wil je kans maken om dit boek te winnen? Dit is wat je daarvoor kunt doen:

  1. Like EetPaleo op facebook.
  2. Like Hallo Paleo op facebook.
  3. Deel dit bericht met zo veel mogelijk mensen via facebook, twitter of e-mail.
  4. Laat een leuke reactie achter op dit bericht, met jouw motivatie om dit boek te winnen.

De actie loopt tot en met donderdag 2 mei, 18.00h. De winnaar zal worden gekozen uit de reacties op dit bericht en vervolgens hier bekend worden gemaakt. Slechts 1 reactie is toegestaan per persoon, zodat iedereen evenveel kans maakt.
Let op: gebruik een geldig e-mailadres zodat ik contact op kan nemen met de winnaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.