Chocolade-vanilletaart

Chocolade-vanilletaart

Ieder jaar vraag ik mijn vriend wat voor taart hij voor zijn verjaardag wil. Vorig jaar maakte ik een bessentaart, maar dit jaar was het verzoek ‘zo’n chocoladetaart’. Twee jaar geleden had ik twee verschillende chocoladetaarten gemaakt, maar we wisten allebei niet meer welke nou ook alweer het lekkerste was. Daarnaast had ik geen idee meer welke recepten ik had gebruikt, dus heb ik maar weer iets nieuws verzonnen.

Uiteindelijk is dat deze taart geworden; een chocolade-vanilletaart. Een rauwe bodem van noten, kokos en dadels, een chocoladelaag en daarop een vanillelaag. Gegarneerd met wat chocoladeschaafsel. De taart is volledig lactosevrij en glutenvrij en alleen gezoet met dadels en honing.

Behoorlijk machtig, maar wel heel erg lekker. Geniet ervan!

Chocolade-vanilletaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Bodem
  • Amandelen - 225g
  • Medjool dadels - 120g, zonder pit
  • Kokosrasp - 40g
Chocoladelaag
  • Cashewnoten - 225g
  • Medjool dadels - 150g
  • Cacao - 50g
  • Water - 240 ml
  • Kokosolie - 120 ml
Vanillelaag
  • Cashewnoten - 225g
  • Santen - 100g (je kunt hier ook kokosolie voor gebruiken)
  • Honing - 50 ml
  • Water - 120 ml
  • Vanillemerg - ½ tl
Extra
  • Pure chocolade - 50g, geraspt (optioneel, als garnering)
Bereiding
  1. Begin met het maken van de bodem: combineer amandelen, dadels en kokosrasp in de
  2. foodprocessor en maal dit in ca. 1 minuut tot een korrelige maar plakkerige massa.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk het stevig aan met de hand of achterkant van een lepel om de taartbodem te vormen.
  4. Maak de foodprocessor schoon en combineer er alle ingrediënten voor de chocoladelaag in. Maal dit tot een gladde, romige massa.
  5. Schep het chocolademengsel op de taartbodem en verdeel het er netjes overheen. Strijk glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  6. Maak de foodprocessor weer opnieuw schoon en combineer er nu de ingrediënten voor de
  7. vanillelaag in.
  8. Maal tot een gladde, romige massa en schep het vervolgens op de chocoladelaag in de springvorm. Dit mengsel is iets dikker dan de chocoladelaag, verdeel het er dus voorzichtig overheen anders mengen de twee lagen zich.
  9. Zet de taart ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Bestrooi de taart eventueel met wat geraspte pure chocolade.
  11. Snijd de taart in punten, serveer en eet smakelijk!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.