De lekkerste Paleo verjaardagstaart

Verjaardagstaart met chocoladefrosting

Het is vandaag 17 juni en dat betekent dat ik jarig ben!

Op dit moment zit ik zelf lekker in Italië te genieten van een welverdiende vakantie. Mijn verjaardag vier ik namelijk het liefst in het buitenland: gewoon lekker met mijn vriend in de natuur zijn. Dat vind ik pas echt genieten.

Toch kon ik het niet laten om jou te trakteren. Op een lekkere taart. Speciaal hiervoor heb ik mijn eigen verjaardagstaart dus 2 weken te vroeg gemaakt. En natuurlijk uitgebreid voorgeproefd (wat echt helemaal geen straf was). Vooral het aflikken van de gardes was een echt feestje 😉 Als je deze taart gaat maken dan kan ik je dat ook ten zeerste aanbevelen.

Dus hier is ‘ie. Mijn traktatie voor jou. Omdat ik vandaag 28 word.

In deze taart gebruik ik ghee als basis, dat is afgeroomde boter. Ghee is ontzettend zuiver en bevat eigenlijk alleen vet uit melk, géén lactose en ook géén melkeiwit/caseïne. Wanneer je niet zo gevoelig bent voor melkproducten kun je natuurlijk ook roomboter gebruiken, maar kokosolie werkt ook prima in deze taart.

Geniet ervan!! En als je hem probeert, laat je me dan weten hoe je hem vond?

De lekkerste Paleo verjaardagstaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Cake: (per laag)
  • 6 eieren
  • 30g kokosolie (gesmolten en op kamertemperatuur)
  • 85g ghee of roomboter (gesmolten en op kamertemperatuur) - of extra kokosolie
  • 100g ahornsiroop (of naar smaak)
  • 2 el citroensap
  • 50g amandelmeel
  • 50g kokosmeel
  • 30g arrowroot - of tapiocameel
  • 3g baksoda
  • Snuf zout
Chocolade frosting (voor 2 lagen)
  • 250g ghee of roomboter - of kokosolie
  • 250g chocolade (cacaogehalte 70% of hoger)
  • 35g ahornsiroop (of naar smaak)
Bereiding
Cake:
  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm in.
  2. Combineer eieren, kokosolie, ghee, ahornsiroop en citroensap in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde vloeistof.
  3. Voeg amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, baksoda en zout toe en meng het geheel tot er geen klontjes meer inzitten
  4. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de cake even afkoelen in de vorm en stort deze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Herhaal bovenstaande voor elke laag van de taart!
    Chocolade frosting:
    1. Breek de chocola in stukken en combineer deze met ghee in een kom.
    2. Smelt het geheel au bain-marie tot zich een gladde vloeistof heeft gevormd.
    3. Laat het mengsel iets afkoelen voordat je de ahornsiroop erdoorheen roert.
    4. Zet het chocolademengsel ca. 30 minuten in de koelkast of tot deze zo stevig is geworden dat je er een lepel rechtop in kunt zetten. Je moet het mengsel nu nog wel kunnen roeren.
    5. Klop de frosting met een handmixer in 3-4 minuten tot een luchtige massa. De kleur verandert nu ook van donker naar lichtbruin.
    6. Nu kun je je uitleven met de frosting: besmeer een van de lagen cake ermee, leg de andere laag erop en besmeer hem nu rondom aan de zijkanten. Als laatste kun je de bovenste laag besmeren.
    Je kunt de taart nog verder versieren door er bijvoorbeeld kokosslagroom op te smeren of er lekker vers fruit op te leggen. Het kan allemaal, dus wees creatief en maak er een feestje van!
       

      Geef een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.