Feestelijke Citroentaart

paleo cheesecake met citroen

Ik heb iets met je te vieren: EetPaleo is vernieuwd en is een geweldig nieuw jasje gestoken. Tenminste, ik ben er ontzettend blij mee en ik hoop jij ook!

Bij deze wil ik je dus van harte uitnodigen om eens rond te kijken op de website. Je zult zien dat de navigatie iets makkelijker is geworden, en ook de receptenindex is nu een stuk duidelijker. Er staan tenslotte meer dan 250 recepten op EetPaleo.nl en die mogen zeker gevonden worden. Wist je dat er ook een restaurantgids en heel veel tips en trucs op de site te vinden zijn? Je vindt ze allemaal via het menu.

Maar dat is nog niet alles. Bij een feestje hoort taart. Paleo taart!

En taarten, die vind je genoeg op EetPaleo.nl! Hieronder heb ik de lekkerste exemplaren voor je op een rijtje gezet:

Als kers op de taart laat ik je in onderstaande filmpje zien hoe je (met gemak!) een prachtige Paleo citroentaart maakt. Het lijkt haast op een paleo cheesecake, maar dan natuurlijk zonder kaas. Toch heeft het dezelfde structuur als een cheesecake, smeuïg en zacht!

Vraag je je af of taart wel Paleo is? In het filmpje geef ik je mijn visie daarop, hopelijk wordt het je daardoor een stuk duidelijker waarom ik wel eens zoete recepten plaats.


Feestelijke Citroentaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediënten
Bodem:
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 200g bruine amandelen
Vulling:
  • 300g cashewnoten
  • Vruchtvlees van 2 citroenen
  • 60 ml honing
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 100 ml kokosolie, vloeibaar
Topping:
  • Sap van 2 citroenen
  • 1 el gelatinepoeder
  • 120 ml kokend water
  • 60 ml honing
Bereiding
Bodem:
  1. Combineer dadels en amandelen in een foodprocessor en maal tot een plakkerige, korrelige massa.
  2. Verdeel de massa over de bodem van een springvorm (ca. 24 cm in doorsnede) en druk dit stevig aan. Zet de bodem even apart.
Vulling:
  1. Combineer cashewnoten, citroenen, honing en vanille in de foodprocessor of blender en maal in enkele minuten tot een dikke, gladde massa.
  2. Voeg kokosolie toe en maal enkele seconden tot ook dit op is genomen.
  3. Verdeel de vulling over de taartbodem en laat de taart opstijven in de koelkast terwijl je de topping maakt.
Topping:
  1. Strooi het gelatinepoeder over het citroensap in een kommetje en laat dit even staan.
  2. Breng in de tussentijd het water aan de kook in een steelpan.
  3. Roer het gelatinepoeder goed door het citroensap maar zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  4. Roer het gelatinemengsel en de honing door het kokende water tot er een gladde, egale vloeistof is ontstaan.
  5. Laat het mengsel ten minste een half uur afkoelen voor je het op de taart schenkt.
  6. Laat de taart met topping in ongeveer 3 uur stevig worden in de koelkast, of in 1 à 2 uur in de vriezer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.