Fudgy Paleo Brownies

paleo brownies

Waar de vorige paleo brownies die ik maakte wat aan de droge kant waren, zijn deze exemplaren echt super fudgy, smeuïg en ontzettend vol van smaak.

Dit is mijn absolute favoriete paleo brownies recept. Met stip op één!

Aan de ene kant is het jammer dat het niet zo’n enorme hoeveelheid beslag is: voor slechts 6 personen een bescheiden (maar vullende) paleo brownie. Of voor 4 personen als je bij mij thuis bent. Maar aan de andere kant is dat ook wel weer goed: zo kun je er niet teveel van eten. En als je echt graag meer wilt maken, kun je altijd het beslag nog verdubbelen, toch?

Een ander fijn punt van deze paleo brownies is dat je er geen meel voor nodig hebt én ze ook nog eens vrij van eieren en noten zijn! Handig voor degenen met allergieën/intoleranties. Mocht je nu ook niet tegen cacao kunnen of het auto-immuun protocol volgen: gebruik dan carobe in plaats van cacao.

Als de paleo brownies net uit de oven kunnen zijn ze het meest smeuïg, maar zet je ze daarna in de koelkast dan worden ze ietsje harder en gaan ze juist meer op een soort fudge lijken. Beide varianten vind ik zelf heel lekker!

paleo brownies

Fudgy Paleo Brownies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediënten
  • 1 groene bakbanaan
  • 200g zachte dadels, zonder pit
  • 85g kokosolie, vloeibaar
  • 75g cacao
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een kleine bakvorm in met wat kokosolie. (ik gebruikt een ronde springvorm met een doorsnede van 15 cm)
  2. Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd de banaan in stukjes.
  3. Combineer bakbanaan, dadels, kokosolie, cacao, baksoda en vanillepoeder in een foodprocessor en maal tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
  5. Bak de brownies in 25 minuten gaar. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor het serveren.
Fudgy Paleo Brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.