Hazelnootmuffins met bosvruchtenjam

Hazelnootmuffins met bosvruchtenjam-2

Zo, na de lancering van mijn kookboek begin deze week, is het nu weer tijd voor een nieuw recept! Een heel feestelijk recept eigenlijk!

Na het maken van de verjaardagstaart van mijn vriend bedachten we dat niet iedereen misschien zin zou hebben in zo’n zwaar stuk gebak.. Ons eerste plan was om dan maar een gewoon appeltaartje uit de supermarkt te halen. Daar aangekomen zag het er toch niet zo smakelijk uit als we onszelf voor hadden gesteld. Het volgende plan was het kopen van een glutenvrije cakemix, maar na het zien van de ingrediënten wilde ik dat echt niet maken. Het feit dat iets glutenvrij is zegt namelijk absoluut niet dat er geen troep in zit.. Blijkbaar vinden ze het nodig om dat soort producten extra vol met e-nummers te stoppen.. “Zonder gluten, maar in plaats daarvan krijgt u er gratis en voor niets extra chemische stofjes bij welke uw lichaam eigenlijk niet kan verteren!” Oké, ik ga er misschien iets teveel in op, maar het zou fijn zijn als er meer pure producten verkrijgbaar zouden zijn.

Uiteindelijk kwamen we bij het vernieuwde bio-/dieet-/superfood-schap bij de Albert Heijn XL terecht waar ik tot mijn grote verbazing hazelnotenmeel vond! Daar kon ik zelf wel een recept voor muffins mee bedenken. Het resultaat waren deze hazelnootmuffins met bosvruchtenjam; lekker smeuiig, niet te plakkerig en niet te droog, en met een lekker fruitige twist erdoor. Zeker een succes, en achteraf ben ik toch weer blij dat ik de moeite heb genomen om zelf iets gezonds te maken 🙂


Hazelnootmuffins met bosvruchtenjam
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept is voldoende voor 4 jumbo muffins, of voor 8 muffins van standaardformaat. Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 300g hazelnotenmeel (of amandelmeel)
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl baksoda
  • 5 eieren
  • 80 ml kokosolie
  • 60 ml honing
  • 4 grote eetlepels bosvruchtenjam (zonder toegevoegde suikers)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een muffinvorm in met wat kokosolie, of gebruik papieren muffinvormpjes.
  2. Combineer alle ingrediënten behalve de bosvruchtenjam in een beslagkom en roer goed door elkaar.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Schep op elke muffin een lepel van de bosvruchtenjam (gebruik ½ el per muffin als je standaard muffinvormpjes gebruikt, of 1 el per muffin als je jumbo muffins maakt).
  5. Gebruik een cocktailprikker om de jam voorzichtig door het beslag heen te roeren. Roer niet te veel; de grootste hoeveelheid jam zal bovenop de muffin blijven liggen.
  6. Bak de muffins in 25-30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze een half uurtje afkoelen voor je ze serveert.
Hazelnootmuffins met bosvruchtenjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.