Kruidige Tijgernoten

Kruidige Tijgernoten

Tijgernoten, dat zijn toch die pinda’s met een korstje uit de supermarkt??

Nee joh! De échte tijgernoot is de chufa, of aardamandel. Een leuke knolgroente (ja, een soort zoete aardappel!) die al generaties lang door de mens wordt gegeten. In Mediterrane landen is de chufa nooit weg geweest, maar in Nederland was het tot voor kort nog onbekend. Het is trouwens géén noot en dus ook geschikt voor mensen met een notenallergie.

Gelukkig beginnen steeds meer mensen van de chufa te horen, want hij is echt heel lekker. Meestal gebruik ik het meel om mee te bakken, maar je kunt ook gewoon hele, gepelde chufa’s kopen. Die hebben een lekkere bite, maar zijn toch smeuïg vanbinnen. Heerlijk! Denk aan een kruising tussen een kikkererwt en een pinda. Je kunt ze o.a. bestellen via ChufaNederland.

Uiteraard kon ik het niet laten om ze lekker op smaak te brengen om er een nóg lekkerdere snack van te maken. Ik roosterde ze even in de koekenpan met wat kruiden en wat kokosolie. Hierdoor werden ze ook net wat knapperiger. Ideaal als snack tijdens een filmavondje, of als ‘croutons’ op je salade.

Deze snack is ook helemaal geschikt wanneer je EetPaleo Suikervrij volgt.

Kruidige Tijgernoten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-4
Ingrediënten
  • 100g gepelde chufa's
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl kerrie
  • ½ tl gemalen komijnzaad
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de chufa's eventjes aan.
  2. Voeg de kruiden en het zout toe en blijf nog 2-3 minuten omscheppen op een laag vuur.
  3. Laat de tijgernoten volledig afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.