Paleo Chocolate Chip koekjes

Paleo koekjes

De Mason Jar is een echt Amerikaans product, daarom leek het me leuk ook er ook iets echt Amerikaans mee te maken. Namelijk: paleo chocolate chip koekjes!

Van die brosse, maar toch niet uit elkaar vallende koekjes met grote brokken chocolade erin. Ja, die bedoel ik. Dit is mijn eigen Paleo versie ervan, en ze zijn goed gelukt!

Wat hebben paleo koekjes met Mason Jars te maken? Nou… Ten eerste is de Mason Jar ook geschikt om als bewaarbus te gebruiken, voor bijvoorbeeld koekjes. Ten tweede is het dan nóg leuker om de Mason Jar te vullen met de droge ingrediënten van de koekjesmix, er het recept aan vast te knopen, en dit als cadeau te geven.

Er hoeven dan alleen nog kokosolie en een ei toe worden gevoegd. Zo kan de ontvanger lekker gaan bakken op een regenachtige middag en genieten van de koekjes wanneer ze nog warm zijn. Dat is toch veel leuker (én lekkerder) dan gewoon een pak koekjes opentrekken?

In dit geval is een Mason Jar met een inhoud van 1 Quart (ca. 950 ml) heel geschikt.

Paleo koekjes mix

Recept: Paleo Chocolate Chip koekjes

In deze paleo chocolate chip koekjes heb ik zelf een ongezoete chocolade gebruikt (100% cacao), maar je kunt natuurlijk ook heel goed een minder pure chocolade gebruiken. Een chocolade met een cacao-gehalte van 80% zou bijvoorbeeld ook erg lekker zijn. De koekjes worden steviger terwijl ze af koelen, haal ze dus niet meteen van de bakplaat na het bakken.

Kun je het niet laten om een warme chocolate chip cookie te proberen (zoals ik..)? Ga gerust je gang, want ook dan zijn ze heerlijk! Pas alleen wel op voor chocoladevlekken..

Paleo Chocolate Chip koekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • Amandelmeel - 2 + ¾ cup
  • Kokosbloesemsuiker - ½ cup
  • Arrowroot - ¼ cup
  • Vanillemerg - ½ tl
  • Zout - ½ tl
  • Pure chocolade - 100g, in stukjes gehakt
  • Kokosolie - ½ cup, vloeibaar
  • Ei - 1, groot, losgeklopt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer de droge ingrediënten in een beslagkom en roer deze goed door elkaar.
  3. Voeg de vloeibare kokosolie en het ei toe en roer alles tot een dik deeg.
  4. Verdeel het deeg in 8 (of meer voor kleinere koekjes) stukken en rol hier met de hand een bol van. Druk telkens een bol deeg plat op de bakplaat om een koekje te vormen.
  5. Bak de koekjes in 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze ten minste 10-15 minuten af koelen voor je ze serveert.
  6. Heb je koekjes over? Bewaar deze dan in een Mason Jar of andere luchtdichte bewaardoos.
 

Paleo chocolate chip koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.