Paleo Feest – Gevuld Speculaas

Gevuld Speculaas-pin

Het is alweer bijna Sinterklaas! Tijd voor cadeautjes van de goedheiligman en vooral véél snoeperijen. Of tenminste, dat is de traditie… Of we die moeten behouden daar ben ik niet al te zeker van, maar ik weet wél zeker dat je die zoete Sinterklaas-snoep prima kunt vervangen voor een gezondere variant.
Zoals dit Paleo Gevuld Speculaas bijvoorbeeld! Lekker smeuïg, vol van smaak.. Precies zoals gevuld speculaas hoort te smaken. Maar dan zonder gluten, granen, zuivel, geraffineerde suikers, enz.

Maargoed, omdat ik zelf behoorlijk ‘fan’ ben van de feestdagen (zo leuk, die sfeer!) wil ik jullie óók een cadeautje geven!

Dit recept heb ik namelijk exclusief ontwikkeld voor het kookboekje Paleo Feest [update: dit boekje is niet meer verkrijgbaar], welke helemaal vol staat met maar liefst 35 feestelijke hapjes. Maar omdat het bijna Sinterklaas is, geef ik dit recept ook gewoon gratis weg, aan jullie! Omdat eigenlijk iedereen dit gevuld speculaas zou moeten proberen.

Mocht je nu nog op zoek zijn naar een leuk cadeautje… In de webwinkel is sinds kort ook heel handig keukengerei verkrijgbaar, een deel daarvan is zelfs alléén in Nederland te koop via de EetPaleo Winkel!! (gaaf hè?)

Paleo Feest - Gevuld Speculaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Amandelspijs
  • 200g amandelmeel
  • 80 ml honing
  • 2 tl citroensap
  • 1 ei
Speculaas
  • 200g amandelmeel
  • 150g kastanjemeel
  • 75g arrowroot
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 20g speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een vierkante bakvorm (of ronde springvorm) in met wat kokosolie.
  2. Combineer alle ingrediënten voor het amandelspijs in een kom, roer tot een dik deeg en zet apart.
  3. Combineer alle droge ingrediënten voor de speculaas in een kom en roer er de natte ingrediënten doorheen.
  4. Verdeel de helft van het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm, gebruik eventueel natte handen om het mooi uit te spreiden.
  5. Kneed een dunne plak van het amandelspijs en leg bovenop de speculaaslaag.
  6. Dek af met de andere helft van het speculaasmengsel. Verdeel er eventueel wat witte amandelen overheen als decoratie.
  7. Bak het gevuld speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
 

Gevuld Speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.