Paleo Nutella Taart

Paleo Nutella Taart

Soms bedenk ik iets waarvan ik 100% zeker ben: dat moet ik écht proberen.

Zo ook deze Paleo Nutella Taart. Volgens mij bedacht ik het ’s nachts ergens (zo gaat dat vaak met goede ideeën), maar de volgende ochtend stond het idee nog steeds in mijn hoofd geprent. Dit ging ik maken.

De ingrediënten had ik eigenlijk al in huis (zoals je hier kunt zien heb ik best wel heel erg veel op voorraad) dus dat was makkelijk. Alleen had ik 2 dagen na het maken van de taart pas tijd om ‘m op de foto te zetten! Je begrijpt dat er in de tussentijd niet van gegeten mocht worden 😉

Na de foto zijn mijn vriend en ik nog net niet ín de taart gedoken. Want wat is deze Nutella Taart goed gelukt. Niet zomaar ‘oh, best lekker’, maar LEKKER. Echt heel geschikt voor iedere leuke gelegenheid: verjaardag, feestdag, noem het maar op!

Het geheime ingrediënt in deze taart is trouwens ghee. Dat maakt deze taart net wat smeuïger en rijker van smaak. Je kunt ghee natuurlijk vervangen door kokosolie, maar dat raad ik je eigenlijk echt niet aan.

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke bakrecepten? Die vind je in mijn kookboeken!

Paleo Nutella Taart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Bodem:
  • 250g Medjool dadels
  • 200g pecannoten
Vulling:
  • 250g bruine hazelnoten
  • 240 ml kokosmelk
  • 120 ml ahornsiroop
  • 75g cacao
  • ½ tl vanillepoeder
  • 80g kokosolie, vloeibaar
  • 50g ghee, vloeibaar
Bereiding
  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm (21 cm doorsnede) met bakpapier.
  2. Verwijder de pit van de Medjool dadels en maal de dadels vervolgens enkele seconden fijn in een foodprocessor.
  3. Voeg pecannoten toe en maal tot een korrelige massa.
  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  5. Maal de hazelnoten tot meel in een foodprocessor of blender en voeg vervolgens kokosmelk, ahornsiroop, cacao en vanillepoeder toe. Maal in enkele minuten tot een gladde pasta.
  6. Voeg kokosolie en ghee toe en maal tot het vet volledig op is genomen in het mengsel.
  7. Schep de vulling op de taartbodem en strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat de taart in ca. 3 uur volledig opstijven in de koelkast.
Paleo Nutella Taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.