Paleo Pepernoten!!

Paleo Pepernoten

Ondanks dat er nog wel heel wat ‘zoete’ baksels op mijn website staan post ik bijna geen nieuwe zoetigheid meer. Wanneer je namelijk dag in dag uit geconfronteerd wordt met al die zoetigheid is het knap lastig om af te kicken van je suikerverslaving!

Maar met de feestdagen om de hoek wil ik jullie toch dit recept voor pepernoten niet onthouden. Ze zijn namelijk echt heerlijk!! Net zo knapperig en smaakvol als echte pepernoten zonder droog te zijn. Ik heb lang gesleuteld aan een goed recept en nu ze eindelijk perfect zijn  moet ik deze toch echt even met jullie delen.  Dus…. Ben je nog aan het worstelen om van je suikerverslaving af te komen raad ik je aan om nu niet verder te lezen!

Deze pepernoten zijn eigenlijk altijd succes gegarandeerd. Lekker voor bij de thee, of bij een warme chocolademelk, of.. Noem maar op! Iedereen waar ik deze pepernoten aan heb laten proeven vond ze superlekker, Paleo of niet.

Dus ik zou zeggen: Duik de keuken in, en probeer ze eens (ook leuk om samen met kinderen te maken trouwens, of gewoon voor jezelf 😉 )!

 

Paleo Pepernoten!!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
  • 100 gram kastanjemeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram arrowroot
  • 85 g ghee of roomboter
  • 125 g palmsuiker
  • 2 el kokosmelk
  • 15 g speculaaskruiden
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een mooi egaal en samenhangend deeg. Wanneer het deeg te droog blijft kun je er iets extra kokosmelk aan toevoegen.
  3. Zet het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  5. Maak van het deeg kleine balletjes, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.
  6. Bak ze 15-20 min. in de oven totdat de randje beginnen te verkeuren.
Paleo Pepernoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.