Paleo Taai Taai – Glutenvrije Sinterklaas traktatie!

Paleo Taai Taai

Een tijdje terug zag ik ineens dat Femke van Femke’s Foodies een geweldig recept voor Taai Taai had geplaatst. Gelukkig (een geluk bij een ongeluk) had ik net een griepje te pakken en was ik een beetje aan het bankhangen. Bij het zien van het recept werd ik vrijwel direct geactiveerd; ik MOEST dat uit gaan proberen want oh wat had ik al lang geen taai taai meer gegeten.

Precies zoals ik dat altijd doe, hield ik me natuurlijk niet aan het recept en veranderde ik hier en daar wat. Zo voegde ik een beetje cassavemeel toe (wat nu eindelijk in Nederland te verkrijgen is!), gebruikte ik ahornsiroop in plaats van honing en speelde ik met de verhoudingen. Het resultaat was super lekker!!

Cassavemeel zorgt voor iets meer binding en elasticiteit (waardoor het meer op brood gaat lijken) en bakbananenmeel zorgt voor een lekker zoete smaak en luchtigheid. Perfect.

Ik kan niet ontkennen dat ik de halve bakplaat leeg heb gegeten tijdens het voor de zoveelste keer zien van Gilmore Girls op Netflix (met thee erbij natuurlijk). Ook mijn vriend was laaiend enthousiast, hij wist nog net de laatste 2 stukjes van mij te redden 😉

Hieronder vind je mijn eigen versie van deze Paleo Taai Taai, maar de credits voor het originele idee gaan natuurlijk naar Femke’s Foodies! Zij is overigens ook degene die dat super lekker bakbananenmeel verkoopt, dus ga er zeker even kijken.

Paleo Taai Taai - Glutenvrije Sinterklaas traktatie!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 60g bakbananenmeel
  • 35g amandelmeel
  • 30g cassavemeel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • ½ tl gemalen anijszaad (venkelzaad werkt ook verrassend goed!)
  • ½ tl bakzout
  • snuf zout
  • 80 ml ahornsiroop
  • 1 el citroensap
  • 1 losgeklopt ei OF 50 ml kokosmelk (om te bestrijken)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer bakbananenmeel, amandelmeel, cassavemeel, speculaaskruiden, anijszaad, bakzout en zout in een kom en roer goed door elkaar.
  3. Voeg ahornsiroop en citroensap toe en roer tot een dik, plakkerig deeg.
  4. Zet het deeg een half uurtje in de koelkast om steviger te worden.
  5. Rol ongeveer 10-12 bolletjes van gelijke grootte van het deeg en leg deze op de bakplaat, druk ze iets plat.
  6. Bestrijk de taai taai met losgeklopt ei of met kokosmelk.
  7. Bak de taai taai in 15 minuten goudbruin en laat ze volledig afkoelen voor je ze serveert. Geloof me; als ze afgekoeld zijn, zijn ze nog lekkerder en is de structuur perfect!
Paleo Taai Taai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.