Pompoenbrownies

Pompoenbrownies

Ik heb zo’n vermoeden dat dit recept niet heel veel uitleg behoeft 😉 Pompoentijd is wat mij betreft namelijk altijd feest! Wanneer pompoenen in het seizoen zijn, zou ik ze liefst iedere dag eten (en dat doe ik soms ook!). Heerlijk om te roosteren in de oven en als een soort frietjes te eten, met zelfgemaakte mayo of gewoon met een beetje zout. Maar pompoen is óók heel lekker om in allerlei baksels te verwerken. Als traktatie.

Omdat je iets te vieren hebt of gewoon omdat het kan. Vooral in combinatie met chocola.

Vandaar deze pompoenbrownies! Heerlijk smeuïg en vooral vol van smaak. Echt het proberen waard 🙂

Welke pompoen je hiervoor gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Ikzelf kies meestal voor de oranje Hokkaido pompoen omdat je die in de meeste winkels wel kunt vinden én omdat je die niet hoeft te schillen. Maar je kunt natuurlijk ook een flespompoen gebruiken (zonder schil), of welk soort je maar wilt. Heb je echt helemaal geen zin om de pompoen zelf te snijden? Dan zou je zelfs kant-en-klaar gesneden pompoenblokjes kunnen kopen. Niet helemaal verantwoord voor het milieu (extra plastic) of voor je portemonnee (duurder) natuurlijk, maar het kan wel.

Pompoenbrownies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 9-12
Ingrediënten
  • 400g pompoen, in blokjes
  • 100g witte amandelpasta
  • 4 eieren
  • 85g kokosolie of ghee
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 el appelazijn
  • 70g kokosmeel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakzout (baking soda)
  • 40g cacao
Bereiding
  1. Breng de pompoenblokjes aan de kook in een pannetje met water en kook in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot 165 graden Celsius en vet een vierkante brownievorm (of ovenschaal) in met wat kokosolie.
  3. Giet de pompoenblokjes af en schep ze vervolgens in een foodprocessor of blender. Laat heel even afkoelen.
  4. Voeg amandelpasta, eieren, kokosolie, ahornsiroop en appelazijn toe aan de pompoenblokjes en maal tot een gladde massa.
  5. Voeg kokosmeel, speculaaskruiden en bakzout toe en maal nogmaals goed door tot een glad geheel.
  6. Verdeel ⅔ deel van het beslag over de bodem van de bakvorm.
  7. Voeg de cacao toe aan het overgebleven beslag in de foodprocessor en meng dit er doorheen tot het volledig op is genomen.
  8. Schep het chocoladebeslag op het pompoenbeslag in de bakvorm. Gebruik de achterkant van een lepel of vork om een marmerpatroon te maken.
  9. Bak de pompoenbrownies in ongeveer 40 minuten gaar of tot een prikker er droog uit komt. Laat een half uurtje afkoelen voor je ze aan snijdt.

Zoek je meer heerlijke Paleo snacks om jezelf en anderen mee te kunnen trakteren? In mijn boek Paleo Traktaties vind je meer dan 110 recepten om van te watertanden.

Pompoenbrownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.