Rauwe Carrot Cake met Vanillefrosting

Rauwe carrot cake met vanillefrosting

Snel gemaakt, groot resultaat

Eén van mijn meest populaire recepten, is die voor carrot cake. Snap ik, want carrot cake is natuurlijk ontzettend lekker! Alleen had ik deze keer eventjes helemaal geen zin om iets te bakken in de oven – ik wilde gewoon een makkelijke traktatie maken die ook nog eens snel klaar is. Maar die wél ontzettend goed smaakt en er een beetje feestelijk uitziet.

We krijgen namelijk nog steeds af en toe kraamvisite, en ik heb weliswaar niet altijd zin/tijd om dan iets te bakken maar ik probeer het zo vaak mogelijk te doen. Beschuit met muisjes eten we tenslotte niet 😉 Hoe fijn is het dan wanneer je iets kunt maken wat heel snel klaar is?

Nou, dat is gelukt. Deze rauwe carrot cake met vanillefrosting is zó lekker. Je maakt ‘m in slechts 15 minuten (!!) en daarna laat je alles opstijven in de koelkast, maar dat duurt nu ook weer niet zo heel erg lang. De chocolate chips bovenop zijn optioneel, maar voegen natuurlijk wel net even dat extraatje toe. Al zouden wat kokosvlokken ook zeker niet misstaan.

Altijd iets lekkers op voorraad?

Wanneer je iets beter georganiseerd bent dan ik, heb je standaard wat lekkers in de vriezer liggen voor wanneer je visite krijgt (of bij lekkere trek natuurlijk, gewoon voor jezelf, dat is minstens zo’n goed idee). Hoe? Door af en toe te mealpreppen!

Bij mealpreppen denk je al snel aan het maken van ontbijtjes, lunches en diners. Maar ook je snacks kun je perfect voorbereiden. Zo voorkom je dat je de koekjes van je partner/kinderen staat te snaaien. Of is het een stuk makkelijker om in de supermarkt (waar je soms nu eenmaal met honger rondloopt, met alle gevolgen van dien) niet voor die ene lekkernij te gaan waarvan je weet dat je je daar niet zo goed bij voelt.

Paleo snacks kun je in de meeste gevallen gewoon invriezen, en ze zijn na het ontdooien nog net zo lekker. Bij deze rauwe carrot cake is dat in ieder geval zeker het geval!

Hij maakt dan ook niet voor niets deel uit van de winter editie van mijn Mealprep Maaltijdplannen! Daarin vind je 4 verschillende weekmenu’s die je in slechts 4 uur volledig kunt bereiden. Handig hé? Dat bespaart je ontzettend veel tijd en stress in de keuken.

Rauwe carrot cake

Rauwe Carrot Cake met Vanillefrosting
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Carrot cake:
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 250g bruine amandelen
  • 250g wortel
  • ½ tl koekkruiden
  • 40g kokosolie, gesmolten
  • 40g cacaoboter, gesmolten
Vanillefrosting:
  • 250g cashewnoten
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 el honing
  • ½ tl vanillepoeder
  • 50g kokosolie, gesmolten
  • 75g chocolate chips (optioneel)
Bereiding
  1. Meng de ingrediënten voor de carrot cake in een foodprocessor en maal tot een plakkerige massa.
  2. Verdeel het mengsel over een brownievorm (ca. 21x21 cm) bekleed met bakpapier en druk stevig aan.
  3. Maak de frosting door de cashewnoten met kokosmelk, honing, vanille en kokosolie tot een gladde massa te malen in de blender. Schep dit op de carrot cake en strijk glad met een lepel.
  4. Garneer eventueel met chocolate chips.
  5. Laat de carrot cake ten minste 2 uur opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.