Witte Chocoladecups met Pompoenvulling

Witte Chocoladecups met Pompoenvulling

Heb je alle feestdagen-chocolaatjes, koekjes en snoepjes ook al in de winkel zien liggen? Ik ben net terug van een paar dagen in Londen (hier lees je mijn verslag) en daar was alles al in Kerst-sfeer. Heel gezellig dus! Overal lampjes, de winkels waren al versierd en natuurlijk was het best vroeg donker zodat je alle verlichting ‘in actie’ kon zien.

Het liefste zou ik mijn huis ook zo vrolijk aankleden met een grote boom, lampjes en nog heel veel meer. Maar om eerlijk te zijn doe ik dat eigenlijk nooit. Wat ik wél doe, is lekkere verwarmende maaltijden in de maanden voorafgaand aan de feestdagen. Stoofpotjes, geroosterde kip, en af en toe een lekkere Paleo snack.

Dat geeft me een heerlijk gevoel: goed voor mezelf zorgen, ook in de grootste snoepmaanden van het jaar. Mijn Paleo snacks maak en eet ik maar zo af en toe, maar ik zorg er altijd voor dat ze a. heel lekker zijn. En b. dat ze niet zo veel zoetigheid bevatten. (ik heb tenslotte geen zin om mijn suikerverslaving weer aan te wakkeren)

Deze witte chocoladecups met pompoenvulling passen helemaal bij dit seizoen. Pompoen is natuurlijk zo’n beetje dé groente van het najaar. En witte chocolade, tsja, daar hoef ik denk ik niet veel aan toe te voegen 😉

Heerlijk als snack wanneer je op je gemakje een maaltijdplan aan het maken bent met behulp van mijn nieuwste boek bijvoorbeeld! Of gewoon wanneer je de vele tips, trucs, lijstjes en weetjes aan het lezen bent. Heb jij Eet Paleo in 7 Stappen al gezien? Alle informatie vind je hier.

Witte Chocoladecups met Pompoenvulling
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 100g pompoenpuree (liefst zelf gemaakt)
  • 100g cacaoboter
  • 100g + 3 el santen
  • 3 el ahornsiroop
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Maak eerst de vulling door 3 el santen au bain-marie te smelten.
  2. Roer de santen door de pompoenpuree, samen met 1 el ahornsiroop, kaneel en vanillepoeder. Zet apart.
  3. Smelt de overige santen samen met de cacaoboter au bain-marie. Snijd de santen en cacao boter fijn om dit iets sneller te laten verlopen.
  4. Laat het vloeibare mengsel afkoelen tot het een beetje dik en stroperig is geworden, roer er nu 2 el ahornsiroop doorheen.
  5. Verdeel papieren cupjes over 10 mini muffinvormpjes en verdeel de helft van het cacaoboter mengsel over de cupjes.
  6. Zet 10-15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  7. Verdeel de pompoenpuree over de chocoladebodems, ongeveer 1 theelepel per cupje, en schenk er de rest van het cacaomengsel overheen.
  8. Zet de cupjes nog zo’n 1,5 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Witte Chococups met Pompoenvulling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.