EetPaleo keukentour

De grote EetPaleo keukentour (een kijkje in mijn keuken)

EetPaleo keukentour

Hoe leuk is het om bij iemand anders in de keukenkastjes te kijken?? Ik zou dat stiekem overal wel willen doen. Doe ik niet natuurlijk (dat zou een beetje vreemd zijn, zomaar overal de kasten opentrekken) maar de neiging heb ik soms wel. Jij ook? Dat komt goed uit, want ik heb een volledig nieuwe keukentour voor je opgenomen!

We zijn vorig jaar verhuisd en hebben in onze nieuwe woning een volledig nieuwe keuken laten zetten. Daar ben ik ontzettend blij mee, want nu kon ik eindelijk de keuken precies zo indelen zoals ik dat handig vind. Zo wilde ik bijvoorbeeld zo’n ‘echt’ fornuis met 6 pitten en een dubbele oven en ik wilde lekker veel werkruimte hebben. Een groot aanrechtblad was dus een vereiste. Wat ik niet wilde, was bovenkastjes. Dat vind ik een keuken al snel druk maken en de inhoud wordt ook snel vettig omdat daar toch altijd wel wat vet van het bakken op aanslaat. Goed, soms is het heel handig om juist ook bovenkastjes te hebben, zeker wanneer je niet zo veel ruimte hebt, maar wij hebben het geluk dat we best veel ruimte hebben voor de keuken.

Stiekem was dat natuurlijk ook wel een béétje de reden dat ik dit huis heel graag wilde hebben 😉 Als kookfanaat kun je niet zonder fijne keuken, toch!?

Opbouw van de keuken

De originele keuken in het huis was denk ik ongeveer half zo groot en er zat bijvoorbeeld geen oven in. Een no-go wanneer je net zoals ik echt elke dag een oven gebruikt. Verder stond er een grote zuil in de keuken waar een radiator aan hangt en wij besloten die zuil te gebruiken als basis om een keukeneiland aan te bouwen. Wel zo handig. Daardoor heb ik heel veel meer afzetruimte en lekker veel extra kastruimte.

Waar de keuken vandaan komt? De kasten en deuren zijn van IKEA, het werkblad is van composiet en hebben we via 123werkbladen laten inmeten en besteld. Het fornuis, de afzuigkap en de achterwand van het fornuis zijn allemaal van SMEG en deze bevallen ontzettend goed.

Vanwege het grote RVS fornuis leek het me wel gaaf om de vaatwasser en koelkast niet te verstoppen in kasten, deze wilde ik juist zichbaar hebben in de keuken voor een meer industriële look. De koelkast is dus los naast de keuken geplaatst (het vormt zo wel één geheel) en de vaatwasser staat mooi onder het aanrecht.

Kijkje in mijn keuken!

Oké, tijd om nu echt in de kastjes te gaan kijken in mijn keukentour! (daar ben je voor gekomen, toch?) In deze post kon je al zien wat ik allemaal in mijn voorraadkast heb, maar in dit filmpje laat ik dat ook nog even zien. De inhoud is alweer een beetje veranderd.

Heb ik de keukenkastjes speciaal voor het filmpje opgeruimd? Een klein beetje, maar het grootste deel is gewoon zoals het altijd is. Niet super netjes, niet heel chaotisch. Alleen voor mijn bewaarbakjes moet ik nog eens een andere oplossing vinden… Dat is vast herkenbaar.

Heb je vragen over de keukentour? Bijvoorbeeld over iets wat ik in de keuken heb, en wil je weten waar het vandaan komt? Laat hieronder gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.