Hotspot: LokaalHAVEN in Roosendaal

Paleo diner bij Lokaalhaven Roosendaal

Ben je weleens bij een heerlijk pop-up Paleo Diner geweest? Ik vind dat zo’n geweldig leuk initiatief! Deze keer werd ik uitgenodigd bij LokaalHAVEN in Roosendaal om daar lekker te komen eten. Dat vond ik natuurlijk een heel goed idee! Vooral omdat ik eigenlijk nooit in Roosendaal kom (nouja, om over te stappen met de trein misschien) was ik benieuwd naar dit zaakje.

Uiteraard werd ik blij verrast! LokaalHAVEN is een gezellig ingerichte winkel in het centrum van Roosendaal – knus met gerecyclede meubels maar ook lekker fris en licht en met vrolijke bloemen op tafel. Vrolijke en gezonde gebakjes (van Sharp Sharp) in de vitrine en een goed uitziende menukaart. Er stond zelfs een warme choco met amandelmelk op de kaart! Vrijwel alles is suikervrij en biologisch. Daar word ik blij van.

Moe van uit eten gaan? Linda begon haar eigen restaurant

Bij aankomst werden we begroet door eigenaresse Linda. Ze vertelde jarenlang bij een natuurwinkel te hebben gewerkt en zag daar dat er echt behoefte was aan een plek waar je iets gezonds kunt eten en drinken. Tegelijkertijd was ze zelf een beetje moe van uit eten gaan – veel restaurants hebben items op de kaart die gewoon echt tegen vallen. Waarvan je denkt: ik had net zo goed zelf kunnen koken. Kortom: Linda begon gewoon zélf zo’n fijn restaurant.

Een restaurant waar mensen kunnen lunchen, koffie drinken, thee drinken en dan ook met iets lekkers erbij. Je kunt bij LokaalHAVEN zelfs terecht voor een complete Paleo High Tea!!

Paleo diner bij Lokaalhaven Roosendaal

Wij kwamen deze keer voor het speciaal georganiseerde Paleo Diner – chefkok Niels Brandes (van Brandes Kookt!) stond al klaar met de lekkerste ingrediënten in de keuken. Mijn boek Eet Paleo in 7 Stappen stond zelfs op de toonbank en ik kreeg te horen dat ik er in het echt jonger uitzie dan op mijn foto’s. Gelukkig maar 😉

Gezelligheid

Mijn man en ik werden aan een super gezellige tafel gezet. Het publiek was best divers, van echte Paleo liefhebbers die dolblij waren ergens echt goed uit eten te kunnen, tot (ietwat sceptische) mensen die mee waren gesleept door vrienden of familie om Paleo nu eindelijk eens te ervaren. Het zal je niet verbazen dat iedereen met een volle buik en verzadigde smaakpapillen naar huis ging, óók de sceptici!

Als amuse kregen we een lekker soepje met bosui (goed warm en met een beetje pit!), een hamburgertje met pompoen, gemarineerde asperges met ham en wat salade.

Paleo diner bij Lokaalhaven Roosendaal

Daarna kwam het voorgerecht op tafel – bloemkoolcouscous! Echt geweldig lekker. En zie je die mini tomaatjes op de foto? Daar was ik meteen fan van.

Heel leuk was het om reacties van anderen te horen: ‘Ho eens, couscous, dát is niet paleo toch!?’ Maar na wat uitleg dat deze couscous toch echt van bloemkool was gemaakt werd er met een gerust hart gegeten. De meeste mensen zijn toch niet gewend om een écht Paleo diner geserveerd te krijgen. Dat maakt dit diner natuurlijk extra leuk.

Paleo diner bij Lokaalhaven Roosendaal

Het hoofdgerecht was minstens zo verrassend. Parelhoen gevuld met truffel, met knolselderijpuree, dragonsaus, witte asperges, courgetti en paprika. Heerlijk! Alle smaken klopten gewoon.

Paleo diner bij Lokaalhaven Roosendaal

Build your own cheesecake!

Het dessert verraste écht iedereen, oh my, dit was su-per lekker! Een Build Your Own Cheesecake. Iedereen kreeg dus zo’n schattig spuitzakje gevuld met kokosroom (met vanille en honing). Daaromheen lagen een rababermousse, amandelkruimels en fruit. Uiteraard ging het spuitzakje gewoon meteen leeg over het hele bord, je voelt je dan weer net een kind, en daarna overal doorheen gehusseld. Heerlijk! Echt een geniaal idee. Ik denk dat ik zoiets ook eens op tafel ga zetten wanneer ik eters krijg!

Paleo diner bij Lokaalhaven Roosendaal

En daar is onze kok: Niels! Hij legde ons uiteraard bij alle gerechten eventjes uit wat het allemaal was, gevolgd door enthousiaste reacties van iedereen aan tafel. Ja, dit is een aanrader.

Na afloop gingen we goed gevuld en met een brede lach op ons gezicht naar huis. Wat een lieve mensen allemaal, en wat hadden we heerlijk gegeten.

Wanneer ik weer eens in Roosendaal ben ga ik zeker naar LokaalHAVEN, al is het maar om gewoon wat lekkers te drinken. En ik hoop natuurlijk dat er nog veel meer leuke Paleo diners worden georganiseerd! Op 15 juni 2017 is het in ieder geval weer zo ver, dus als je erbij wilt zijn, kijk eventjes op de facebookpagina van LokaalHAVEN en neem contact op met Linda om je aan te melden.

Je vindt LokaalHAVEN uiteraard ook op mijn lijst met Paleo-proof restaurants!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *