Heerlijke bloemkoolrijst salade met vijgen

Marinka’s Paleo leven – deel 11

Welkom bij deel 11 van Marinka’s Paleo leven! Omdat me zo veel wordt gevraagd hoe ik Paleo in het dagelijks leven toe pas, ga ik het je gewoon laten zien! Met behulp van lekker veel foto’s, recept-ideetjes en nog veel meer. Een soort kijkje achter de schermen bij EetPaleo! Ik hoop dat ik je hiermee van de nodige dosis inspiratie kan voorzien.

Ondanks dat ik deze week best veel pech had, heb ik er zeker iets leuks van gemaakt. Naar een bruiloft geweest, heerlijk gewandeld in de natuur, en uiteraard at ik ook weer heerlijke maaltijden.

Een groot deel van deze foto’s verschijnt trouwens ook op Instagram. Volg me daar als je altijd op de hoogte wilt blijven!

Paleo Post workout meal!

Allereerst mijn wekelijkse Paleo post-workout meal! De survivaltraining ging supergoed, tot de laatste hindernis.. Die was namelijk nog al glad en voor ik het wist lag ik op de grond, op mijn elleboog gevallen en die maakte een wel heel ongerust makend gekraak. Nu, een week later, heb ik nog steeds pijn, maar het gaat gelukkig al vooruit. Ik hoop binnenkort weer te kunnen gaan trainen!

Heerlijke bloemkoolrijst salade met vijgen

Op maandag ging ik naar een bruiloft (waar ik helemaal ben vergeten om foto’s te nemen). In ieder geval maakte ik vooraf deze lekkere bloemkoolrijst-salade met verse vijgen en kruiden uit mijn moestuintje. Tot mijn grote verbazing groeide daar namelijk ook nog iets anders dan onkruid.. Ik heb mijn tuintje dit jaar echt laten versloffen sinds ik de eerste kolonie luizen aantrof. Echt zonde! Dit gerecht was gelukkig super lekker (en vrij van luizen). Het recept zet ik binnenkort online.

Een ontplofte blender...

Pech nummer 2. De grote blender-ontploffing. Ik vertel mensen altijd hoe blij ik ben met mijn NutriBullet. Nou ehm, nu niet meer! Tot twee keer toe ontplofte hij met romige chocolade thee erin, en het drankje zat echt overal. Echt OVERAL. Zelfs aan het plafond, de muren, op de planten, op de bank, enz. Na de eerste keer dweilen en poetsen besloot ik het nog eens te proberen (niet slim, geef ik toe..) en jawel, daar kon ik nog een keer. Dat ik geoefend had met koud douchen tijdens de Wim Hof cursus kwam goed uit, want ik liep ook brandwonden in mijn gezicht op en ik ben daarmee rechtstreeks onder de douche gesprongen. (mijn vriend vertelde me later dat je beter onder lauw water kunt koelen bij brandwonden, dat wist ik dan weer niet…)
Een nieuwe blender heb ik nog niet, maar ik ben er wel achter dat de choco thee ook heel goed met de staafmixer gemaakt kan worden!

Een echte geniet-salade met haring, avocado en nog veel meer

Een heerlijke salade. Na een hele zoektocht in de supermarkt had ik die wel verdiend. Ik vond namelijk patissons in de schappen (joepie!) maar niemand kon mij vertellen waar die op de weegschaal stonden (en ik moest toch zo’n stickertje met barcode hebben natuurlijk). Vooral omdat een van de medewerkers (het hoofd groenten..) beweerde dat dit bolcourgettes waren.. Maar na het gebruiken van de zoekfunctie én het duidelijk uitspellen van het woord patisson, vonden we hem toch.
Ik combineerde het met spekjes en ui, en een salade van sla, komkommer, avocado en gerookte haring.

Zo zorg ik ervoor dat een komkommer niet uitdroogt

Voor dit soort dingen zijn die Food Huggers dus echt heel handig! Ik ben nog steeds elke keer blij verrast wanneer mijn groenten die ik hiermee afdek gewoon niet uit zijn gedroogd! Echt super. Ik gebruik ze zelfs zo vaak dat ik ze met de hand af moet wassen, de vaatwasser gaat 1x per dag aan maar dat is soms niet genoeg.

Snelle Paleo maaltijd met courgette, gehakt en avocado

Nog een lekkere Marinkastyle maaltijd. Geroerbakte ui, gehakt, courgette en boerenkool, met een halve avocado erbij. Kwartiertje werk, en dan heb je een lekkere maaltijd.

Chufameel? Ja! Heerlijk van smaak, helemaal Paleo en erg veelzijdig

Op donderdag kwam er een superleuk pakketje binnen! Namelijk mijn bestelling chufameel (ook wel tijgernoten of aardamandelen genoemd). Naast 2 kg meel bestelde ik ook gepelde chufa’s, en de olie kreeg ik er als verrassing bij 🙂 Echt heel leuk! Die gepelde chufa’s zijn echt heel lekker als snack, zo lekker dat ik nog niet eens de moeite heb genomen om er een recept mee te maken, maar dat komt nog wel. Je kunt deze producten bestellen via Chufa Nederland.

Selfie in het bos bij Berg en Dal

Donderdagmiddag reden mijn vriend en ik naar Nijmegen om mijn woning weer eens te bekijken. Mijn huis daar staat namelijk nog steeds te koop, en er was ditmaal een schilder geweest om het wat op te knappen. Daarna reden we door naar Berg en Dal om Natuurroute 70 te lopen. Dat is een prachtige wandeling van 16 km. Echt genieten! Als we toch naar Nijmegen rijden dan combineren we dat namelijk graag met een mooi uitje in de natuur.

Twee Paleo katten in een mandje

Tsja, probeer maar eens je hoofd bij je werk te houden wanneer deze twee Paleo katten naast je bureau samen in een mandje liggen… Ik heb deze weken echt veel computerwerk te doen, dus het is ook wel erg gezellig op deze manier.

Spaghettipompoen met boerenkool en worst

En als laatste maakte ik deze week een lekker gerecht met spaghettipompoen! Ik nam spontaan nog een filmpje op waarin ik laat zien hoe je dat het beste kunt bereiden. Het recept vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.