Mijn favoriete Paleo Verzorgingsproducten

Favoriete Paleo Verzorgingsproducten

[UPDATE 26/22/2016 – Ik heb de shampoo, cleanser en moisturizer van Mother Dirt ontdekt en ben daar he-le-maal fan van! Deze vind ik absoluut fijner dan wat ik voorheen gebruikte. Meer info over deze producten vind je hier.]

Maak je geen zorgen, ik heb absoluut geen ambities om een ‘beauty blogger’ te worden 😉 Hier bij EetPaleo blijf ik gewoon vooral bij voeding en soms wat levensstijl! Ik draag eigenlijk nooit make-up (behalve bij een fotoshoot voor bijvoorbeeld een boek) en houd vooral van minimalistisch.

Bonus: ik hoef mezelf geen zorgen te maken dat mensen me niet herkennen (of van me schrikken) wanneer ik geen make-up draag. Dat scheelt weer!

Maar toch leek het me wel handig om mijn favoriete Paleo-proof verzorgingsproducten aan je te laten zien. Want wat cosmetica betreft wil ik dat het eigenlijk allemaal eetbaar is en op zijn minst super verantwoord zonder onnodige toevoegingen. Heel erg puur, en vooral fijn in gebruik. Want waarom zou ik enorm gezond eten en vervolgens nog steeds chemicaliën op mijn huid smeren?? Dat is toch zonde?

Helemaal Paleo zou het natuurlijk zijn wanneer ik helemaal geen producten zou gebruiken, maar ik houd er nu ook weer niet van om met een heel vette bos haar rond te lopen. Sommige mensen komen er mee weg om hun haar alleen met water te wassen, nou, ik niet. Ik geef de schuld aan het chloorwater waar ik zo’n 20 jaar van mijn leven vrijwel dagelijks in heb gezwommen 😉
Qua gezichtsverzorging zou ik wel zonder crème kunnen, maar ik vind het best fijn om er ’s ochtends toch iets op te smeren. En uiteraard poets ik ook mijn tanden dagelijks, want, tjsa.. Dat hoef ik niet uit te leggen toch?

Wat je trouwens niet terug ziet in mijn ‘collectie’ is douchegel. Dat gebruik ik niet. Ik was mezelf alleen met water en dat bevalt eigenlijk heel goed. Een van de redenen waarom ik dat doe is omdat ik mijn natuurlijke flora (die zit niet alleen in je darmen, maar ook op je huid!) gewoon goed zijn werk wil laten doen. Als ik mezelf regelmatig met zeep zou wassen, was ik deze goede bacteriën weg en zou mijn huid in een minder goede conditie komen. Met als gevolg een overmatig vette of juist droge huid, jeuk, schilfers, puistjes, enzovoorts.

In onderstaand filmpje laat ik je zien wat ik allemaal gebruik!

Dat zijn ze! Valt best mee hé? En wat vind je van mijn t-shirt?? Ik ben er zó blij mee, de print is speciaal ontworpen voor EetPaleo, en je kunt ‘m dan ook nu bestellen in de webshop.

Nog even op een rijtje:

  • Humble Brush – fijne tandenborstel van (panda-vriendelijk) bamboe, wanneer je er eentje koopt, geeft het bedrijf iemand anders die het niet breed heeft ook een tandenborstel. O.a. te koop via Humble Brush.
  • Primal Life Organics Toothpowder – een poeder waarmee je je tanden kunt poetsen, ze worden er mooi schoon van en het is heel fijn in gebruik. O.a. te koop via Paleo-Store.nl.
  • Khadi shampoo en haarmasker – poeder waarmee je je haren helemaal schoon krijgt, zonder chemicaliën. Superfijn in gebruik! Ik was mijn haar elke 3-4 dagen hiermee, en op de tussenliggende dagen spoel ik het meestal uit met wat appelazijn. O.a. te koop via The Green Beauty Shop.
  • Fat Face Skincare producten – ik gebruik hiervan de deodorant, reinigingsolie, body butter en ik heb in het verleden ook de gezichtscrème gebruikt. Helaas alleen in de VS te koop via Fat Face Skincare.
  • Haarspray op basis van suiker (!) van Primal Life Organics – deze werkt echt heel goed om je haar in model te houden waar nodig. Je hebt er maar heel weinig van nodig. O.a. te koop via Paleo-Store.nl.
  • Torn up skin repair stick – deze smeer ik op schaafwondjes die ik o.a. oploop tijdens de survivaltraining, maar is bijvoorbeeld ook fijn voor crossfitters die hun handen regelmatig open halen. O.a. te koop via Paleo-Store.nl.
  • Badger zonnebrandcrème – heel fijn in gebruik, bevat geen schadelijke stoffen en de variant die ik gebruik helpt ook nog eens tegen insecten. O.a. te koop via iHerb.
  • Badger lippenbalsem – ook ontzettend fijn en helemaal vrij van chemicaliën, dit gebruik ik vrijwel dagelijks. O.a. te koop via iHerb.
  • Dr Bronner’s body butter – heel fijn en in zo’n handig klein blikje wat in je tas past. O.a. te koop via Big Green Smile.

En als laatste nog mijn zelfgemaakte gezichtscrème. Dit bestaat uit 3 delen rundervet (ossenwit, o.a. te bestellen bij De Woeste Grond), 1 deel argan olie en daarnaast nog 10 druppels lavendelolie, 10 druppels sinaasappelolie en wat wortelzaadolie. Uiteraard kun je hier je eigen favoriete essentiële oliën aan toevoegen.

Favoriete Paleo Verzorgingsproducten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.