Brownies op 2 manieren (ook notenvrij en ei-vrij!)

Paranotenbrownies-small

Eind vorige week werd een leuk pakketje bij mij thuis bezorgd: namelijk met daarin alle soorten notenpasta van Barefood! Altijd leuk wanneer ik producten mag testen.

Over deze pasta’s had ik al veel positiefs gehoord dus ik was erg benieuwd. Er zijn vijf smaken, te weten: Zico Brazil Nut, Cacao Now, Maple Almond Bros, Coconut Cashew Cream en Macadamia & Co. De notenpasta’s worden allemaal met de hand gemaakt en verpakt in leuke potjes.

De pasta’s bevatten naast noten een kleine hoeveelheid maple syrup (ahornsiroop) en zeezout. De Cacao Now is daarentegen geheel notenvrij en bevat cacao, kokosolie, cacaoboter, ahornsiroop, vanille en zeezout.

Mijn favoriet? Eigenlijk zijn dat er twee, ten eerste de Cacao Now omdat dit een super dikke chocopasta is, en ten tweede de Coconut Cashew Cream omdat dit een soort ‘frosting in een potje’ is. Deze pasta zou zo in een spuitzak kunnen om er brownies (die hieronder bijvoorbeeld!) mee te versieren.

Cacao Now brownies1-small

Hieronder vind je de brownie-recepten die ik met de notenpasta’s van Barefood heb gemaakt. Het is niet alleen een recept voor ‘standaard’ brownies (die trouwens erg goed gelukt zijn en het beste tot hun recht komen met een laagje Coconut Cashew Cream of Macadamia & Co notenpasta erop) maar ook een recept wat helemaal vrij van noten en eieren is. Want brownies maken zonder noten én zonder eieren, dat moest toch te doen zijn, vond ik.

Gelukkig mocht ik de Cacao Now pasta van Barefood proberen. Deze pasta smaakt naar heerlijke pure chocolade en is daarnaast helemaal vrij van noten (handig!). Het is totaal niet te vergelijken met chocopasta, nee, dit is romige chocolade in een potje. Tijdens het maken van deze brownies ben ik na het toevoegen van de Cacao Now! even gestopt om het potje verder leeg te schrapen met mijn vingers (echt waar..), van zoiets laat ik natuurlijk niks verloren gaan.

Het eindresultaat mocht er ook zijn: heerlijk smeuïge ‘fudgy’ brownies. Het recept voor de Cacao Now! brownies is genoeg om 3-4 ramekins te vullen, omdat ze vrij machtig zijn raad ik aan zo’n brownie te delen (met een geliefde bijvoorbeeld!). Maar aan de andere kant… In je eentje zo’n hele brownie op eten is óók heel lekker.

Brownies op 2 manieren (ook notenvrij en ei-vrij!)
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
Paranotenbrownies - Dit recept bevat eieren en noten.
  • Paranotenpasta - 175 gram (ik heb de Zico Brazil Nut gebruikt)
  • Banaan - 2 stuks, rijp
  • Eieren - 4 stuks (groot)
  • Kokosolie - 2 el, vloeibaar
  • Cacao - ¾ cup
  • Kokosmeel - 2 el
  • Bakpoeder - 1 tl
  • Vanillemerg - ¼ tl
  • Paranoten - ¼ cup, gehakt (optioneel)
Cacao Now! brownies (notenvrij, ei-vrij!)
  • Cacao Now! pasta - 175 gram (1 potje Cacao Now! pasta)
  • Banaan - 2 stuks, rijp
  • Kokosmeel - 6 el
  • Cacao - ¼ cup
  • Vanillemerg - ¼ tl
  • Cacao Nibs - 3 el
Bereiding
Paranotenbrownies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet een brownievorm van 18x18 cm in met wat
  2. kokosolie.
  3. Combineer in een f oodprocessor de notenpasta met de bananen, eieren en kokosolie en maal tot
  4. een gladde massa.
  5. Voeg cacao, kokosmeel, bakpoeder en vanille toe en maal dit mee tot een dik beslag ontstaat.
  6. Roer er met de hand eventueel wat gehakte paranoten doorheen.
  7. Schenk het beslag in de brownievorm en bak de brownies in ca. 30 minuten gaar in de oven.
  8. Laat ze ca. 30 minuten af koelen en garneer desgewenst met wat notenpasta.
Cacao Now! brownies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 4 ramekins in met wat kokosolie.
  2. Combineer de Cacao Now! pasta met de bananen in een f oodprocessor en maal tot een gladde
  3. massa.
  4. Voeg kokosmeel, cacao en vanille toe en maal tot een dik beslag.
  5. Roer er vervolgens met de hand de cacao nibs doorheen.
  6. Verdeel het beslag over de ramekins (je zult ze ongeveer voor de helf t kunnen vullen) en bak ze in 25 minuten gaar.
  7. Laat de brownies 15 minuten af koelen voor je ze serveert; warm zijn ze namelijk het lekkerst.
 

Cacao Now brownies2-small

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.