Mijn week in foto’s – deel 2

Tijd voor de tweede editie van ‘Mijn week in foto’s’. De afgelopen week heb ik me meer gericht op ontspanning; erg belangrijk! Tot nu toe bevalt het me wel; al zal ik eerlijk toegeven dat ik ontspannen soms nog best lastig vind.. Maar wat ik wel weet is dit: de tijd waarin ik me druk maak om dingen die er niet toe doen, kan ik juist beter gebruiken om te ontspannen. Zo ben ik de rest van de dag veel productiever! (en gezelliger, dat ook)

week2-01

In het kader van de ontspanning begon ik vorige week het weekend met een warm bad met Epsom Salt. Dit ‘zout’ (wat overigens heel bitter smaakt) zit vol met mineralen die je via de huid op kunt nemen! Het bevat vooral veel magnesium: een mineraal wat bij enorm veel processen in je lichaam betrokken is, maar magnesium is ook een van de eerste mineralen die je extra veel gebruikt bij stress. (voldoende magnesium hebben is dus belangrijk bij het kweken van stressbestendigheid)

week2-02

Een van mijn maaltijden: allerlei groenten met gerookte wilde zalm en een beetje kippenleverpaté. (dat grijze spul is de paté.. ziet er vies uit, maar ik vind het erg lekker en het is bovendien enorm gezond!)

week2-03

De afgelopen week had ik weer wat lesdagen voor mijn opleiding tot Orthomoleculair therapeut. Mijn lunch haalde ik snel even bij de supermarkt en at ik vervolgens na een wandeling op een bankje in een park op. Heerlijk! Even frisse lucht en een gezonde maaltijd tijdens een dag die al zo druk is. (lunch was papaya, ijsgarnalen en guacamole)

week2-04

Op een doordeweekse avond had ik ineens zin om iets te bakken; dit mini cheesecakeje was het resultaat. De bodem is gemaakt van nootjes, rozijnen en cacao, en de vulling van kokos en frambozen.

week2-05

Op woensdag ging ik gezellig een avondje uit met mijn vriend! We gingen naar de film Jack Ryan: Shadow Recruit. We vonden het allebei een erg goede film, een aanrader. (als je van actiefilms houdt)

week2-06

Bij deze maaltijd at ik wat spekblokjes, pompoen, ui, boerenkool, veel knoflook en een gebakken ei.

week2-07

Iets wat ik zomaar in mijn slowcooker gooide bleek uiteindelijk een ontzettend lekker gerecht! Kalkoenstoofvlees met o.a. uien en balsamico azijn. (en natuurlijk een lading knoflook; de witte puntjes die je op het gerecht ziet liggen)

week2-08

En vandaag is het dan echt Valentijnsdag! Mijn cadeautje heb ik al gekregen (lief!), als cadeau voor mijn vriend kreeg hij iets te eten (door mij gemaakt) naar keuze wat hij heel erg lekker vindt. Ik had gedacht dat hij voor Paleo appeltaart zou kiezen, maar hij wilde zelfgemaakte mayonaise! Dus dat heb ik voor hem gemaakt.

week2-09

Voor mezelf maakte ik deze snelle maaltijd: een hamburger van grasgevoerd rundvlees met spekblokjes, ui, pastinaak, boerenkool, knoflook, verse oregano en wat mosterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.